Азия има нужда от нова архитектура за сигурност. Това каза

...
Азия има нужда от нова архитектура за сигурност. Това каза
Коментари Харесай

Нова архитектура за сигурност. Путин подписа споразумения с Виетнам и отново заплаши Запада

Азия има потребност от " нова архитектура за сигурност ". Това сподели съветският президент Владимир Путин в края на обиколката си на континента, възприемана като предизвикателство към Запада. По време на визитата си във Виетнам той и виетнамският му сътрудник То Лам подписаха 11 пакта за взаимно съдействие сред Москва и Ханой.

Визитата на Путин в страната пристигна незабавно след визитата му в Северна Корея , в границите на което той и Ким Чен-ун подписаха съглашение за, несъмнено от съветския президент като " фундаментален документ ".
" Огнено другарство ". Как Ким Чен-ун посрещна Путин в Северна Корея При първото си посещаване в Пхенян от 24 години съветският президент Владимир Путин беше посрещнат с веещи се съветски флагове и неговия лик. Той желае да ускори съдействието със севернокорейския водач Ким Чен-ун и да обезпечи повече оръжия за Русия, която води война с Украйна.
Посещението на съветския президент провокира рецензии от страна на Съединени американски щати и западните им съдружници, които се стремят да слагат Русия в изолираност поради непредизвиканата ѝ инвазия в Украйна .

Подписаните в Ханой двустранни съглашения са съсредоточени върху енергетиката, образованието, науката и технологиите. Това са браншове, в които са фокусирани западните наказания против Москва, наложени поради експанзията ѝ против Киев. Путин и Лам се споразумяха и да работят по създаване на център за нуклеарна просвета и технологии във Виетнам.

Руският президент употребява азиатската си обиколка за поредна опасност, че страната му би употребила нуклеарно оръжие в отговор на нуклеарна или стандартна офанзива, която съставлява опасност за нея. Той въпреки всичко означи, че няма потребност Москва да нанася предпазен нуклеарен удар.

" Със сигурност е безконтролно за страни, които поддържат тези качества, да вършат сходни мнения ", разяснява по този мотив представителят на Военновъздушните сили на Пентагона генерал-майор Пат Райдър .

Подобно на идването си в Пхенян, Путин беше посрещнат с почести и в Ханой. 21 топовни салюта и военна гала го приветстваха във виетнамската столица, а ген. То Лам сподели, че съветският водач е съдействал за " мира, стабилността и развиването " в света. Виетнам остана безпристрастен във връзка с съветското навлизане в Украйна през 2022 година

" Твърдо сме решени да задълбочим всеобхватното стратегическо партньорство с Виетнам, което остава измежду целите на съветската външна политика ", съобщи Путин, представен от съветски медии.

Визитата му стана факт на фона на напъните на Съединени американски щати за подсилване и създаване на партньорства в Индо-тихоокеанския район , в това число с Виетнам.

Преди визитата на Путин, представител на американското посолство в Ханой сподели, че " нито една страна не би трябвало да дава на Путин платформа за поощряване на неговата нападателна война и по различен метод да му разрешава да възстановява зверствата си ".

Държавният департамент на Съединени американски щати разгласи на 20 юни, че ще изпрати помощник-държавния секретар и някогашен дипломат във Виетнам Даниел Критенбринк в Ханой тази седмица.

Путин стартира четиридневното си пътешестване до Азия в Северна Корея на 17 юни. Там той подписа със севернокорейския водач Ким Чен-ун пакт за защита, разказан като изцяло стратегическо партньорство, което подсигурява взаимна помощ при положение на нахлуване от трета страна.

По време на визитата си в Ханой в четвъртък Путин сподели още, че " не изключва " изпращането на оръжия на Северна Корея.

Белият дом съобщи, че пактът сред Северна Корея и Русия не е неочакван и е знак за отчаянието на Русия. Южна Корея отговори с изказване, че Сеул ще обмисли изпращането на оръжия в Украйна, което съгласно Путин би било " огромна неточност ".
" Маркировката е заличена ". Използва ли Русия севернокорейски ракети против Украйна
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР