Русия заяви, че ще следи развоя на събитията в Словакия

...
Русия заяви, че ще следи развоя на събитията в Словакия
Коментари Харесай

Кремъл: Следим развоя на събитията в Словакия след победата на Фицо

Русия съобщи, че ще следи развоя на събитията в Словакия след успеха на изборите в събота на партията на някогашния министър председател Роберт Фицо, заречен да приключи доставките на словашки оръжия за Украйна, съобщи Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков означи пред публицисти, че Фицо занапред би трябвало да се контракти с другите партии за сформиране на коалиция, и добави, че е смехотворно европейските политици като него, които слагат преди всичко потребностите на страната си, да получават етикета " проруски ".

" Това е неуместно. Разбира се, ние бихме желали да виждаме по-опитни и трезви политици, такива, които се пробват да преценят трезво обстановката. Ще забележим по какъв начин ще се развият нещата от тук нататък ", уточни съветският Песков на постоянен брифинг.

Фицо ще получи първи мандат да сформира държавно управление, откакто завоюва избори с акция, в която заложи на лозунга " без нито един патрон повече " от словашкия боеприпас за Украйна. Но той поддържа филантропичната помощ за Киев и помощта за възобновяване на Украйна.

От Кремъл приготвиха Русия за продължителна война в Украйна, със доста увеличение на разноските за защита и произвеждане на оръжие, и са решени да се възползват от всеки симптом на намаляване на поддръжката за Киев измежду западните страни, отбелязва Ройтерс.

В отговор на различен въпрос, този път за признатия от Конгреса на Съединени американски щати законопроект за попречване на прекъсване на работата на държавните институции, в който поддръжката за Украйна не фигурираше, Песков съобщи, че Вашингтон ще продължи да бъде замесен в спора, само че Русия планува, че " умората от спора " ще нарасне в разнообразни страни, в това число и в Съединени американски щати.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР