Русия засилва ядрения си шантаж с вчерашния обстрел на Южноукраинската

...
Русия засилва ядрения си шантаж с вчерашния обстрел на Южноукраинската
Коментари Харесай

Директорът на Южноукраинската АЕЦ: Русия засилва ядрения си шантаж


Русия ускорява нуклеарния си шантаж с вчерашния обстрел на Южноукраинската АЕЦ, съобщи шефът на централата Игор Полович, представен от Франс прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7035
С обстрела " стартира втората фаза на нуклеарния им шантаж ", съобщи Полович. Украинската Запорожка АЕЦ към този момент беше обстрелвана няколко пъти през последните месеци и това породи опасения от нуклеарна повреда.

По време на посещаване през днешния ден публицисти на Агенция Франс Прес установяваха, че на няколкостотин метра от Южноукраинската АЕЦ се намира бездънен кратер, посипан с части от снаряди. Сграда на десетки метри от кратера бе с избити от детонацията прозорци и порти. Друга постройка, потърпевша по-слабо, е останала съвсем без прозорци.

Според Иван Гебет, отговарящ за сигурността в Южноукраинск, служители на реда и прокурори са претърсили през вчерашния ден мястото на обстрела, търсейки части от снаряди, които са отнесли, с цел да разпознават боеприпасите.

Това е третият украински нуклеарен обект, замесен в започнатата от Русия война в Украйна макар апелите на интернационалната общественост да не се обстрелват нуклеарни съоръжения. Киев и Москва се упрекват взаимно за обстрела и настояват, че другата страна употребява нуклеарен шантаж. В началото на нашествието съветските сили окупираха и АЕЦ Чернобил, затворена от 2000 година Районът ѝ е мощно нечист с радиоактивни боклуци след нуклеарната злополука през 1986 година, най-тежката в историята на човечеството.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР