Русия започна въздушна атака срещу Украйна тази сутрин, а властите

...
Русия започна въздушна атака срещу Украйна тази сутрин, а властите
Коментари Харесай

Масирана руска ракетна атака по цяла Украйна, има жертва и ранени в Киев

Русия стартира въздушна офанзива против Украйна тази заран, а управляващите приканиха жителите да се укрият в убежища, до момента в който силите за противовъздушна защита смъкват приближаващите ракети.

В резултат на ракетен удар в Голосеевския регион на Киев един човек е умрял, а двама са били ранени, заяви в канала си в Телеграм кметът на украинската столица Виталий Кличко. Жертвата е 55-годишен мъж, сочат данните на Украинските сухопътни сили.

Ракетата, по думите на кмета, е блъснала нежилищна постройка. Пострадалите към този момент са приети в болница.

В " Телеграм " се появиха фотоси и видеа от офанзивата в Киев. В обществената мрежа губернаторът на Николаевска област Виталий Ким разгласи, че две ракети са видяни над територията на региона.

" Ракети летят навътре в Украйна. Поне две бяха видяни северозападно през Николаевска област ", написа Ким.

Властите на Одеска област също оповестиха за вреди върху две важни инфраструктурни уреди.

В " Телеграм " се появи информация и за нов гърмеж в Запорожие. На мястото, в резултат на детонацията, е избухнал и огромен пожар.

Ръководителят на администрацията на Хмелницки предизвести за нова вълна от ракети, изстреляни по Украйна.

В цялата страна е била оповестена въздушна паника, наложило се е жителите да се изтеглят в метростанциите, до момента в който отиват на работа, демонстрират фрагменти на АП.

 Снимка: AP/БТА

Първите съветски ракети бяха свалени, заяви началникът на президентската канцелария Андрий Ермак.

Междувременно превантивно ще бъде спряно и електронабдяването в Киев, а също и в Одеска и Днепропетровска област поради заплахата от въздушни офанзиви. Решението е на частния енергиен производител ДТЕК.

През нощта Противовъздушна отбрана е свалила всичките 24 дрона, изпратени от Русия, заяви украинската войска. 15 от дроновете са свалени към Киев, където няма информация за нанесени вреди.

Ден по-рано Германия и Съединени американски щати оповестиха, че ще изпратят на Украйна съвременни бойни танкове, които да подсигуряват отбраната на страната. Президентът Джо Байдън означи, че това не е опасност за нахлуване против Русия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР