Русия започна третото преброяване на населението след разпадането на СССР,

...
Русия започна третото преброяване на населението след разпадането на СССР,
Коментари Харесай

В условията на Covid и демографска криза Русия започна третото постсъветско преброяване на населението

Русия стартира третото броене на популацията след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики, което би трябвало да даде визия за популацията и за демографската рецесия, която разяжда страната, в допълнение влошена от Covid, съобщи Франс прес.

От идването си на власт съветският президент Владимир Путин направи демографското възобновление собствен приоритет и макар че продължителността на живота се усили, страната по този начин и не излезе от рецесията, почнала по време на руската ера.

Преброяването, което ще продължи до 14 ноември, е трето в постсъветска Русия, след тези през 2010 и 2002 година За първи път то ще се организира значително електронно, откакто на няколко пъти беше отлагано поради пандемията.

Отсега е ясно, че съветското население продължава да понижава, развиване, ускорено от Covid-19, лишил живота на повече от 400 000 души от началото на 2020 година, по данни на статистическата организация Росстат.

Нови рекордни цифри на регистрирани случаи и умряли на дневна база бяха регистрирани през вчерашния ден, с 999 жертви на болестта а и 32 196 новозаразени.

Демографската действителност е още по-мрачна. Русия е изгубила 510 000 свои поданици през 2020 година и още 595 000 сред януари и август 2021 година

Данните на Росстат свидетелстват за внезапно повишаване на смъртността по време на пандемията, до момента в който раждаемостта е в застой.

След къс интервал на възобновяване, от 2018 година съветското население понижава, а поколението, родено през първите постсъветски години, белязани от спад в раждаемостта, е към този момент във възраст, в която да има свои деца.

Точно преди началото на пандемията съветският президент разгласи нов проект, съгласно който посредством финансови тласъци до 2024 година децата, раждани от всяка жена, да се усилят от 1,4 на 1,7.

Covid-19 удари мощно тези старания, руснаците не бързат да се имунизират, а здравните ограничения са лимитирани, до момента в който обществената отдалеченост и носенето на маски съвсем не се съблюдават.
От юни насам Русия е изправена пред най-смъртоносната епидемиологична вълна, провокирана от разновидността Делта на ковид, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тя е най-тежко наранена страна в Европа, обстановка, която тревожи управляващите, макар че те изключиха въвеждането на здравни ограничавания, с цел да запазят стопанската система.
Създадени са всички условия жителите да спасят живота си като се имунизират, означи тази седмица представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Само малко над 31 % от руснаците са изцяло ваксинирани, съгласно профилирания уебсайт Gogov, в изискванията на публично съмнение към имунизациите, създадени от Русия, като Спутник V.

Владимир Путин прикани сънародниците си да се имунизират, само че отхвърля да прибегне до наложителен здравен пропуск и имунизация - ограничения, които биха били непопулярни, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР