Русия започна работа по съставянето на списък на неприятелските държави,

...
Русия започна работа по съставянето на списък на неприятелските държави,
Коментари Харесай

Русия изготви списък с неприятелски държави

Русия стартира работа по съставянето на лист на неприятелските страни, на които ще бъде неразрешено да наемат съветски жители за работа в дипломатическа задача.

В момента в него към този момент попадат Съединени американски щати, съобщи в неделя Мария Захарова, представител на съветското външно министерство, пред телевизия „ Россия-1”.

„ Както знаете, предния ден беше оповестен декрет на президента (на Русия – бел. ред.), който съдържа редица ограничения за използване на към този момент съществуващите федерални закони, съгласно които в този момент тези страни, които са оповестени за недружелюбни, не могат да вербуват чиновници от жителите на Руската федерация за техните дипломатически и консулски представителства. Списъкът се оформя сега “, разгласи Захарова.

Пълният лист с останалите страни, които Русия ще смята за недружелюбни, ще бъде оповестен по-късно, заяви още говорителката на съветското външно министерство.

По думите ѝ указът, подписан от Владимир Путин, е отговор на враждебните дейности на други страни, разяснява ТАСС.

„ Винаги сме подчертавали безусловно миролюбивия темперамент на нашата външна политика. Но също по този начин постоянно сме подчертавали, че всички дейности, които квалифицираме като недружелюбни, враждебни, в никакъв случай няма да останат без отговор. Пакетът от ограничения, който се приема сега, абсолютно е такава ответна мярка. Това не са нападателни дейности на страната ни, това е отговор, отбрана на страната ни от враждебни вражески акции от страна на тези, на които не даваме покой, на тези, които по разнообразни способи – посредством политика за ограничение, опити за изолираност, по този начин или другояче се пробват да спрат развиването ни “, продължи Захарова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР