Русия започна да евакуира персонала на своето посолство и всичките

...
Русия започна да евакуира персонала на своето посолство и всичките
Коментари Харесай

Русия евакуира персонала на посолството и всичките си консулства в Украйна

Русия стартира да изтегля личния състав на своето посолство и всичките си консулства в Украйна, заяви за ТАСС от съветското посолство в Киев.

" Евакуацията на личния състав към този момент е почнала ", сподели източникът пред ТАСС.

Говорителят на съветското посолство в Киев Денис Голенко отговори утвърдително на питане на Франс прес за това дали евакуацията към този момент е в ход.

Руското знаме в посолството бе свалено от пилона, а няколко дипломати излизаха с куфари от постройката на дипломатическата задача, оповестиха публицисти на Агенция Франс Прес.

Коментирайки информацията на украинските медии, че в дипломатическите представителства на Русия е било видяно по какъв начин чиновниците са горяли документи, представителят на посолството заяви пред ТАСС, че това в действителност се е случвало.

" Това е планова процедура. В случаи като този съществува комплекс от ограничения, които би трябвало да се подхващат, в това число от съображения за сигурност ", означи източникът.

Русия е показана в Украйна с посолство в Киев, а също по този начин с генерални консулства в Харков, Одеса и Лвов.

По-рано съветското външно министерство заяви, че Русия в най-скоро време ще изтегля личния състав от дипломатическите си представителства в Украйна за отбрана на живота и сигурността на чиновниците им.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР