Русия все още трябва да докаже готовността си за деескалация

...
Русия все още трябва да докаже готовността си за деескалация
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Москва изпраща противоречиви сигнали



Русия към момента би трябвало да потвърди готовността си за деескалация на фона на скупчването на съветски военни сили по границите на Украйна, съобщи в сряда ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Засега Москва изпраща спорни сигнали, сподели Фон дер Лайен пред европейските депутати, базирайки се на настояванията на Долната камара на съветския парламент (руската Дума) за признание на отделилите се Украйна източни райони Донецк и Луганск, както и на мненията на НАТО, съгласно които към момента няма признаци за понижение на съветските войски, разположение наоколо до границата с Украйна.

Председателят на Европейска комисия още веднъж акцентира, че реакцията на Европа на всяка една съветска експанзия ще бъде " бърза и солидна ".
По време на речта си в пленарната зала на Европейския парламент тя загатна, че Европейската комисия и Европейската работа за външна активност (ЕСВД или EEAS) работят с всички страни членки за създаването на стабилен и цялостен пакет от вероятни наказания, които директно ще бъдат ориентирани към " високотехнологичните съставни елементи " от които Русия е " съвсем напълно подвластна ".

Фон дер Лайен акцентира, че западните сътрудници са единни пред всяка опасност, в случай че Русия реши да нахлуе в Украйна.
" Кремъл знае, че нашите наказания могат да хапят доста мощно ", означи Фон дер Лайен.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР