Русия все още държи като военнопленници 900 украински защитници на

...
Русия все още държи като военнопленници 900 украински защитници на
Коментари Харесай

Командир на бригадата „Азов“: Около 900 защитници на Мариупол остават в руски плен

Русия към момента държи като военнопленници 900 украински бранители на Мариупол, съобщи Укринформ, цитирайки командира на бригадата „ Азов “ (част от Националната армия на Украйна), подполковник Денис Прокопенко.

Той приветства последната замяна на военнопленници, която беше осъществена през вчерашния ден и по време на която 207 украински военни бяха освободени.

„ Радвам се за всеки, който си върна свободата и му поисквам бързо възобновяване. Искрено съм благополучен за освобождението от противников плен на двамата бойци от 12-та бригада на Националната армия „ Азов “, която откакто беше разширена от полк на бригада, се трансформира в част от военното семейство “, съобщи подполковник Прокопенко.

„ Въпреки това насладата ми от завръщането им беше помрачена от обстоятелството, че фамилиите на бойците, които отбраняваха Мариупол като част от полка „ Азов “, не видяха в описите за замяна на военнопленниците имената на обичаните си хора. При всичките обмени на военнопленници от началото на пълномащабната инвазия едвам на няколко пъти в описите се показваха имената на събратята ми, макар че измина повече от година и половина, откогато получихме заповедта да спрем да отбраняваме Мариупол “, добави военният.

„ В съветски плен остават над 900 бойци от „ Азов “, които почтено защитаваха Мариупол и 86 дни не разрешиха на врага да трансферира в точния момент сили и военна техника за по-нататъшен прогрес към Запорожие ", съобщи Прокопенко.

Той добави, че в този момент силите на „ Азов “ отблъскват нашествениците в горите на град Кременная, елиминирайки и пленявайки съветски военни и таят вяра, че украинските държавни организации поставят задоволителни старания за освобождението на украинските герои.

По време на 50-та замяна на военнопленници, осъществена през вчерашния ден, от съветски плен бяха освободени общо 207 украински бранители, в това число 95 военни, 56 членове на Националната армия, 26 граничари, 29 бойци от силите за териториалната защита и един служител на реда.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР