Русия възобнови производството на Белите лебеди - два Ту-160М са

...
Русия възобнови производството на Белите лебеди - два Ту-160М са
Коментари Харесай

Белите лебеди се завръщат в руските ВКС - два Ту-160М започнаха заводски изпитания

Русия възобнови производството на " Белите лебеди " - два Ту-160М са почнали фабричен тествания, оповестява телеграм каналът Ридовка.

Стратегическите ракетоносци Ту-160 се оказаха отлични машини в хода на СВО като „ Шалтери-прекъсвачи “ на украинската енергийна система. Авиационният комплекс, състоящ се от ракетоносеца Ту-160 и крилатата ракета Х-101, сподели изключителна успеваемост и съвсем цялостна неуязвимост за Противовъздушна отбрана, в това число и за актуалната западна.

Модернизацията и възобновяването на производството на Ту-160 в Казанския авиационен цех може да бъде рационална опция на основаването на перспективен комплекс ПАК ДА.

На осъвременения Ту-160М авиониката и особеното съоръжение са доста актуализирани, инсталирани са усъвършенствани мотори NK-32-02. Прехвърлянето на новите самолети към авиацията на далечни дистанции ще се трансформира в в действителност значимо и историческо събитие. Работата е там, че този аероплан се появи в навечерието на разпадането на Съветския съюз и неговата история се оказа доста сложна. До 1991 година са създадени единствено 19 машини за потребностите на стратегическата авиация.

Трябва да се означи, че след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики по-голямата част от Ту-160 останаха в украинската база в Прилуки, след което някои от бойните машини с съвсем нулево време на полет бяха нарязани за скрап под одобрителните възгласи на американците като част от интернационалните стратегии за съкращаването на стратегическите оръжия.

Същата орис сполетя и украинския Ту-22М3. В същото време при започване на 2000-те години Русия съумя да се спазари за осем Ту-160 в подмяна на отстъпка в цената на доставяния газ. Машините влизат в състава на Далечната авиация на Руската федерация, по-късно са създадени още няколко машини от останалите запаси в Казанския авиационен цех, само че този брой към момента не е задоволителен за обезпечаване на силите за нуклеарно въздържане. Затова преди няколко години беше решено да се възобнови производството на Ту-160 от нулата.

Ако се има вяра на информацията, която се появи в мрежата, то от двата самолета, показани за тестване, единият е осъвременена версия, а другият е нова структура. Както оповестиха представители на ОАК, производството на нови Ту-160М (Ту-160М2) ще продължи, като освен това темповете на производството му ще се усилят.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР