Русия въвежда нови правила за пожарна безопасност, с които от

...
Русия въвежда нови правила за пожарна безопасност, с които от
Коментари Харесай

Русия забранява пушенето по балконите

Русия вкарва нови правила за пожарна сигурност, с които от 1 октомври се не разрешава всеки "открит огън " на балконите на жилищните здания и хотелите. Новите правила, които имат за цел да понижат броя на пожарите по немарливост, се вкарват с декрет, подписан от министър-председателя Дмитрий Медведев. Забраната визира пушенето, използването на барбекюта и паленето на свещи на балконите, написа NOVA.
"В 60 % от случаите повода за балконските пожари е повърхностно пушене ", обявиха от Министерството на изключителните обстановки и прибавиха, че не водят война против пушачите. Ако избухне пожар поради неспазване на новите правила, виновникът ще би трябвало най-малкото да заплати санкция и може да бъде упрекнат в закононарушение, в случай че казусът е сериозен.
По-рано управляващите не разрешиха пушенето в стълбищата на постройките и на доста други публични места. Прилагането на тези ограничения е мъчно и доста хора не престават да пушат на неразрешените места, в това число пред метростанциите, на автобусните спирки и на влаковите перони. Пушачите в Москва, където популацията живее в блокове с жилища, не са удовлетворени от новите правила.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР