Русия въвежда нови правила за пожарна безопасност, с които от

...
Русия въвежда нови правила за пожарна безопасност, с които от
Коментари Харесай

В Русия забраняват пушенето по балконите

Русия вкарва нови правила за пожарна сигурност, с които от 1 октомври се не разрешава всеки " открит огън " на балконите на жилищните здания и хотелите, съобщи Франс прес.

Новите правила, които имат за цел да понижат броя на пожарите по немарливост, се вкарват с декрет, подписан от министър-председателя Дмитрий Медведев.

Забраната визира пушенето (на цигари, лули, пури), използването на барбекюта и паленето на свещи на балконите.

" В 60 % от случаите повода за балконските пожари е повърхностно пушене ", съобщи министерството на изключителните обстановки и добави, че не води война против пушачите.

Според него ограниченията са ориентирани към понижаване на броя на пожарите, тръгнали от балконите - от началото на годината те са над 2000.

Ако избухне пожар поради неспазване на новите правила, виновникът ще би трябвало най-малкото да заплати санкция и може да бъде упрекнат в закононарушение, в случай че казусът е сериозен, осведоми Българска телеграфна агенция.

Пушенето на балконите оставаше опция за пушачите в Русия, откакто по-рано управляващите не разрешиха пушенето в стълбищата на постройките и на доста други публични места.

Прилагането на тези ограничения е мъчно и доста хора не престават да пушат на неразрешените места, в това число пред метростанциите, на автобусните спирки и на влаковите перони.

Пушачите в Москва, където популацията живее в блокове с жилища, не са удовлетворени от новите правила.

" Това е унизително. Сега единствено богаташите, които имат лична земя и къща, ще могат да пушат, а бедните хора не могат да създадат нищо ", сподели 52-годишната Юлия Волкова-Ворошилова.

" Не можеш да накараш хората да се откажат от пушенето с сходни ограничения. Аз ще продължа да пуша на моя балкон. Кой ще ме види там? ", съобщи 40-годишната Наталия Селвестренко.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР