Русия в отговор на недружелюбните действия на авиационните власти на

...
Русия в отговор на недружелюбните действия на авиационните власти на
Коментари Харесай

Русия затвори въздушното си пространство за България, Полша и Чехия

Русия в отговор на недружелюбните дейности на авиационните управляващи на България, Полша и Чехия затвори въздушното си пространство за самолети от тези страни. Сега полети от тях до Руската федерация могат да се правят единствено със особено позволение от Федералната организация за въздушен превоз или Министерството на външните работи, оповестиха от пресслужбата на Федералната организация за въздушен превоз, оповестява ТАСС.

" Поради недружелюбни решения на авиационните управляващи на България, Полша и Чешката република, от 26 февруари 2022 година, от 15:00 ч. московско време, въздушните превозвачи на тези страни и/или регистрирани в тях подлежат на ограничавания за полети до точки на територията на Руската федерация, в това число директни полети през въздушното пространство на Руската федерация ".

В същото време Федералната организация за въздушен превоз на Русия означи, че решението е взето в сходство с интернационалното право като отговор. " Полети от тези страни могат да се правят единствено със особено позволение, издадено от Федералната организация за въздушен превоз или съветското външно министерство ", допълват от пресслужбата.

Припомняме, от 00:00 часа през днешния ден. Така реагираха страните на военната спецоперация на Русия в Украйна. Освен тях Обединеното кралство затвори и въздушната връзка с Русия. Руската федерация към този момент реагира на тази стъпка и вкара ответни ограничения: затвори небето за английски самолети, в това число забрани преноса над Руската федерация, написа ТАСС.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР