Русия успя да причини толкова много болка на американските власти,

...
Русия успя да причини толкова много болка на американските власти,
Коментари Харесай

Западните медии: Обменът на Виктор Бут е капитулация на САЩ

„ Русия съумя да аргументи толкоз доста болежка на американските управляващи, че те в последна сметка подписаха договорка. Може ли същата тактичност да проработи в Украйна? “ До такива изводи и въпроси стигна западната преса, оценявайки политическите резултати от размяната на руснака Виктор Бут с американката Бритни Грийнър. Според задгранични медии Джо Байдън е трябвало да вземе мъчително и даже срамно решение, като направи „ подарък “ на Владимир Путин.

„ Руският президент аргументи такава болежка на Съединени американски щати, че те капитулираха и предадоха наказан търговец на оръжие. Може ли същата тактичност да работи във войната в Украйна? “ пита “Ню Йорк Таймс ”. Според създателите на публикацията Русия „ желае да води своята война в Украйна “ по същия метод, по който освободи Виктор Бут: „ да аргументи на западните държавни управления толкоз доста болежка, че те в последна сметка подписват договорка “.

Други медии и политици също подлагаха на критика администрацията на Джо Байдън за размяната на баскетболистката Бритни Грийнър, до момента в който някогашният американски морски пехотинец и разузнавач Пол Уилън остава в Русия. „ Кевин Маккарти, който би трябвало да стане ръководител на Камарата на представителите на Съединени американски щати идващия месец, сподели: Размяната без Уилън е нахален ход и подарък за Владимир Путин “, оповестява “Блумбърг ”.

„ Моралните сложности на този епизод съставляват действителна заплаха за Байдън. Мнозина считат, че руснаците са спечелили, тъй като закононарушението на Грийнър е нищожно, което не може да се каже за " търговецът на гибел " Бут. Неговата популярност кара доста американци да заключат, че руснаците са спечелили тази договорка, която може да бъде агитационен удар от Кремъл ”, счита вестник “Хил ”.

„ Консервативните медии ще се опитат да се възползват освен от политическите аспекти на обмена, само че също по този начин ще опишат в детайли културните последствия от решението: Грийнър е чернокожа спортистка, която се радва на поддръжката на звездите за своята нетрадиционна полова ориентировка. Щатите взеха решение да я освободят, до момента в който някогашният морски пехотинец Уилън, който е бял, към момента е в пандиза “, добавя изданието.

„ Републиканците и представителите на десните медии откриха редица аргументи за неодобрение от освобождението на Грийнър. Тяхната изразителност се концентрира към просто изказване: черен гей състезател, който се разгласи срещу полицейската грубост в Съединените щати и поддържа расовата правдивост, не заслужава напъните на администрацията на Байдън за освобождение “, показва “Хъфингтън Пост ”.

„ Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп също остро разяснява размяната: „ Грийнър намерено ненавижда страната ни. Размяната на съветския оръжеен търговец Виктор Бут за нея е малоумен и непатриотичен срам за цялата страна “, цитира го изданието.

„ Въпреки това Байдън трябваше да вземе мъчително решение, с цел да обезпечи освобождението на Грийнър. Съединени американски щати упорстваха за формула две за едно, само че Русия отговори: или Грийнър се прибира, или никой не се прибира вкъщи “, отбелязва “Политико ”, добавяйки в друга публикация: „ Пентагонът е угрижен, че Бут може да се върне към търговията с оръжие, разпалване на спорове по света ”.

В същото време някои медии се пробват да погледнат на договорката през очите на оптимистите. Обменът сред Вашингтон и Москва бележи най-забележителното дипломатическо взаимоотношение сред двете страни, откогато Съединени американски щати и техните съдружници твърдо поддържаха Украйна и осъдиха Кремъл за отприщването на спор против съседа.

„ Най-голямата изненада е, че Москва и Вашингтон са в положение да водят взаимоотношения, даже когато съветските бомби убиват украинци, а Съединени американски щати доставят на Украйна оръжия, които убиват съветски бойци. Докато патроните свистят, нуклеарните сили могат да се оправят с други проблеми. Това е добре за всички на планетата. Това значи, че в държавните управления на нашите страни към момента доминират невъзмутимите калкулации и разбирането за значимостта на отчитането на ползите на другата страна “, прибавя Си-Ен-Ен.

Коментирайки изявления в задграничната преса, съветският политолог Андрей Кортунов означи, че „ е извънредно мъчно да се откри понятен баланс в обмена. Винаги стои въпросът кой печели повече. Разбира се, американците желаеха повече, само че съветската страна беше непреклонна. И в последна сметка Вашингтон получи каквото можа ”.

„ Да върнеш вкъщи баскетболист е по-добре от нищо “, изяснява специалистът. „ В същото време виждаме дейна полемика за това какъв брой сравними са личностите Грийнър и Бут “, сподели той. „ Някои означават, че наркоманката не е доста скъпа, изключително във връзка с класифицирана информация. Други споделят, че Бут сигурно е именита фигура, само че по време на престоя си в американски затвор той престана да бъде притежател на съответна секретна информация “, твърди събеседникът.

„ Заслужава да се означи, че както за американското общество, по този начин и за политиците, всяко деяние, което води до връщането на американски жители вкъщи, се смята за забележителен триумф. И по този начин президентът на Съединени американски щати е подготвен да договаря с най-неприятните последствия за него “, акцентира политологът. „ Но не мисля, че размяната на Бут с Грийнър в последна сметка ще се схване от американците като неуспех на Байдън. Но това няма да е огромен триумф в биографията му “, допуска Кортунов.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР