Русия успя да обедини страните от НАТО и държавите извън

...
Русия успя да обедини страните от НАТО и държавите извън
Коментари Харесай

У. Шърман: Русия обедини всички в Европа - и държавите в НАТО, и тези извън Алианса

Русия съумя да сплоти страните от НАТО и страните отвън Алианса в Европа, въпреки да не го очакваше - това сподели заместител държавният секретар на Съединените щати Уенди Шърман след края на Съвета НАТО - Русия в отговор на въпрос за присъединението на Украйна, Финландия и Швеция към Алианса.

Съединените щати и съдружниците от НАТО бяха единни в отговора си към заместник-министъра на външните работи на Русия Александър Грушко и на защитата Александър Фомин към настояванията Алианса да спре разширението си, акцентира Шърман:

„ Съединените щати, дружно със съдружниците си от НАТО ясно демонстрираха, че няма да затръшнем вратите на политиката на Алианса на отворените порти. Тази политика постоянно е била в основата на Пакта, който по същността си е защитителен. Суверенно право на избор на страните е да решат да дойдат и да заявят, че желаят да се причислят към НАТО “.

В момента Русия е разположила 100 хиляди бойци на границата с Украйна, без да бъде предизвикана, а Москва употребява извънредно нападателна изразителност, в която споделя, че Украйна търси спор, добави Шърман. И още:

„ Едно от нещата, които Русия направи и които евентуално не очакваше е, че сплоти всички страни в Европа - и страните в НАТО, и тези  отвън Алианса. Сега те споделят еднакъв набор от правила, упоритости, очаквания и ангажимент за дипломация “.

На въпрос дали е бил стихотворец ангажимент за понижаване на напрежението, тя сподели, че не, само че посочи, че също не е имало изказване, че това няма да се случи. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР