Русия удвои кампанията си за превземане на източноукраинския град Авдиевка

...
Русия удвои кампанията си за превземане на източноукраинския град Авдиевка
Коментари Харесай

Русия преследва Авдиевка с „месни атаки“ в повторение на Бахмут

Русия удвои акцията си за завладяване на източноукраинския град Авдиевка по време на 88-ата седмица от войната си в нещо, което наподобява е повтаряне на нейната едногодишна акция за завладяване на близкия Бахмут, който падна през май.

Както в Бахмут, съветската тактичност се състоеше от талази от пехотни офанзиви, които съгласно украинските командири скоро ще станат по-плътни, и както в Бахмут, съветските сили претърпяха огромни загуби на хора и техника.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла Газа разделя света по разломи, избрани от войната в Украйна Русия упреква Украйна и Запада за безредиците на летището в Дагестан Русия набира ли мюсюлмански мигранти да се бият нейната война в Украйна? Сирени в Севастопол, до момента в който Украйна ускорява офанзивите против Крим завършек на списъка

Руските военни усилват напъните си да поемат още веднъж самодейността и на други места на източния фронт.

Командващият сухопътните сили на Украйна Александър Сирски сподели, че Русия е „ укрепила доста “ силите си в Бахмут и е минала от защита към нахлуване.

Украинските сили накараха руснаците да се отдръпват там през последните месеци, до момента в който се опитваха да обкръжат завладения град. Те си върнаха командните височини северно от Бахмут през юли, откъдето обстрелваха съветските позиции.

През миналата седмица те напреднаха около железопътна линия, която минава на 10 км (6,2 мили) югозападно от Бахмут, което значи, че съветските сили не могат да я употребяват за доставяне на своите фронтови линии.

Руските сили се пробваха да настъпят от няколко направления към Купянск в региона на Луганск, сподели Сирски.

Говорителят на украинските южни сили Александър Щупун пресметна в четвъртък, че 5000 руснаци са били убити или ранени две седмици след напъните за завладяване на Авдиевка и Москва е изгубила към 400 бронирани машини там и в Мариинка, по-на юг по продължение на източния фронт.

Този висок % на привършване продължи и през миналата седмица, съгласно Украйна. Нейните въоръжени сили оповестиха за 660 убити руснаци в събота по целия фронт в 70 бойни конфликти, 10 от които в Авдиевка. Два дни по-късно те споделиха, че са умъртвили 680 съветски бойци. Щупун сподели, че 500 от тези жертви са били в региона на Авдиевка при 30 набези.

Русия явно е в положение да попълни броя си. Командирът на съветския обособен гвардейски батальон със особено предопределение „ Арбат “, който служи в Авдиевка, сподели пред съветски кореспондент, че бойци от наемническата група „ Вагнер “ към този момент са в нейните редици, наблюдаване, подкрепено от украински източник.

Бойците на Вагнер бяха значително виновни за завладяването на Бахмут, само че бяха изведени от фронтовата линия заради военни различия сред починалия началник на Вагнер Евгений Пригожин и съветското министерство на защитата. Тяхното набиране евентуално ще ускори качеството на съветските сили.

Заместник-председателят на Съвета за национална сигурност на Русия Дмитрий Медведев сподели, че близо 385 000 души са постъпили на работа в съветските въоръжени сили тази година.

Може да има и по-лошо.


Щупун сподели, че Русия образова щурмови войски Storm-Z за разполагане в Авдиевка.

Войниците на Storm-Z се набират в пандизите и се счита, че получават единствено обикновено образование и съоръжение, само че се счита, че са безмилостни в непосредствен пердах. Украинците назовават ​​такива талази от пехота със слаба механизирана и въздушна поддръжка „ нахлуване на месо “.

Пенсионираният украински полковник Петро Черник сподели, че Русия евентуално може да извика до 3 милиона някогашни наборници, подготвени в съществени бойни дейности и макар обстоятелството, че Украйна е „ унищожила “ към 25 000 съветски бойци на месец, те постоянно са били неотложно сменени.

„ Врагът не би трябвало да се подценява стратегически. Те имат извънредно огромен брой стрелково оръжие в складовете си, а последните борби за Авдиевка и Бахмут демонстрираха, че ще употребяват огромна пехота [колони]. Следователно всякаква информация, че сега Русия изчерпва ресурсите за готовност, е безспорна нелепост “, цитира Черник уеб сайтът на украинските въоръжени сили Armyinform.

Битката за доставки на оръжия

Изглежда и двете страни остъргват дъното на цевта за муниции. Агенция Bloomberg цитира неназовани източници, съгласно които Европейският съюз е доставил единствено една трета от един милион снаряда, които е заречен на Украйна до април.

Въпреки че съдружниците на Украйна направиха нови обещания за стотици милиони долари съоръжение през миналата седмица, наподобява, че не всички са били доставени незабавно.

Ню Йорк Таймс заяви, че американската войска обмисля съчетаването на ракети-носители за противовъздушна защита от руската ера с съвременни западни ракети, които са точни и ефикасни. Тези по този начин наречени хибридни системи FrankenSAM са опит да се употребяват елементарно налични съставни елементи за обогатяване на противовъздушната защита на Украйна.

Съобщава се, че в същия дух Русия надгражда своите плъзгащи се бомби – FAB-250, FAB-500 и FAB-1500 – за потребление на лазерно ориентиране, което усъвършенства тяхната акуратност от 50 метра (55 ярда) на 5 метра (5,5 ярдове).

Съобщава се, че най-малката от тези бомби носи 99 кг (218 фунта) експлозиви и има радиус на проваляне от 120 метра (130 ярда), до момента в който най-голямата съдържа 675 кг (1500 фунта) експлозиви и има радиус на взривяване от половин километър (а една трета от миля).

Плазиращите бомби нормално са по-евтини и по-лесни за произвеждане от други високоточни системи, като ракети или дронове.

Битката за Черно море

Украйна се гордее, че е сдържала Черноморския флот на Русия, позволявайки на корабите със зърно да продължат да употребяват безвреден кулоар по крайбрежието й до териториалните води на членовете на НАТО Румъния и България.

Новинарската организация Ройтерс заяви в четвъртък, че Украйна е спряла този кулоар заради опасност от съветски военни самолети. Министърът на възобновяване на Украйна Александър Кубраков отхвърли да е имало прекъсване.

Посланикът на Съединени американски щати в Киев, Бриджит Бринк, наподобява поддържа отричането на Украйна, като сподели, че 53 кораба са минали безвредно през коридора през септември, доставяйки 2 милиона тона зърно.

Русия се отдръпна от договорката за разрешаване на корабите със зърно на Украйна да пресичат Черно море през юли, откакто Украйна нападна Керченския мост към Крим за повторно. Русия заплаши, че ще попречи на корабите да се товарят в украинските пристанища, само че от този момент Украйна съумя да държи съветския флот на разстояние.

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР