Русия удари пристанищна инфраструктура в Одеска област в Украйна при

...
Русия удари пристанищна инфраструктура в Одеска област в Украйна при
Коментари Харесай

Пристанищна инфраструктура в Одеска област е засегната от руска ракетна атака

Русия удари пристанищна инфраструктура в Одеска област в Украйна при ракетна офанзива през нощта, убивайки охранител и повреждайки товарен терминал, сподели губернаторът на региона, представен от " Ройтерс ".

Пристанищата на са постоянни цели на съветски офанзиви, откогато предходната седмица от черноморската зърнена договорка, съглашението, реализирано с посредничеството на Турция и Организация на обединените нации, което позволяваше износът на украинско зърно от там за близо година.

Губернаторът на Одеска област Олег Кипер съобщи, че Русия е изстреляла ракети " Калибър " към неуточнено пристанище от подводница в Черно море. Той сподели, че охранителна постройка е била унищожена и две коли са развалени.

Украинските военновъздушни сили оповестиха, че не са съумели да смъкват ракетите " Калибър ", само че допълниха, че са свалили осем дрона през нощта в други райони на Украйна.

 С удари по дунавски пристанища Русия тласка зърнения експорт на Украйна към обсада С удари по дунавски пристанища Русия тласка зърнения експорт на Украйна към обсада

Наталия Хуменюк, представител на южното военно командване на Украйна, сподели, че гръмотевична стихия през нощта е помогнала на Русия в офанзивата.

" Врагът се възползва от метеорологичните условия и изстреля ракетите по време на гръмотевици и вятър и на извънредно ниска височина, с цел да бъде по-трудно да се виждат ".

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР