Русия, Турция и Иран ще работят за свикване на Конгрес

...
Русия, Турция и Иран ще работят за свикване на Конгрес
Коментари Харесай

Русия, Турция и Иран съгласуваха приоритетите си в Сирия

Русия, Турция и Иран ще работят за привикване на Конгрес за народен разговор в Сирия. За това се договориха водачите на трите страни на срещата си в Сочи.

„ Потвърдихме готовността да увеличим съдействието за дефинитивно заличаване на ИДИЛ, Джебхат ан Нусра и други екстремистки групировки. По общото ни мнение триумфите на бойното поле, наближаващото избавление на цялата територия на Сирия, откриват качествено нова опция за споразумяване на рецесията като цяло “, съобщи съветският президент Владимир Путин.

Амбицията на Путин и на сътрудниците му Реджеп Ердоган и Хасан Рохани е да съберат на масата за договаряния делегати на другите партии, опозицията, етническите и конфесионалните групи на Сирия, с цел да изработят нова конституция и и да проведат на нейна основа избори под надзора на Организация на обединените нации. Датата и участниците в този конгрес занапред ще бъдат конкретизирани.

Путин, Ердоган и Рохани потвърдиха, че ще работят за запазване на единството и териториалната целокупност на сирийската страна и за включване на други страни и интернационалните организации във възобновяване на Сирия от 6-годишната война.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР