Русия трябва да спре тайните разработки на крилата ракета, забранена

...
Русия трябва да спре тайните разработки на крилата ракета, забранена
Коментари Харесай

Светът изтръпна: Посланикът на САЩ в НАТО заплаши Русия и заговори за въздушен удар!

Русия би трябвало да спре тайните разработки на крилата ракета, неразрешена от двустранен контракт от 1987 година, или Съединени американски щати ще потърсят метод за заличаване на новата ракета, преди да стане оперативна. Това съобщи през днешния ден американският дипломат в НАТО Кей Бейли Хътчисън, представена от международните медии, оповестява Блиц.

По думите й Вашингтон желае въпросът да бъде решен по дипломатически път, само че е подготвен да обмисли и нанасянето на въздушен удар, в случай че руснаците продължат създаването. 

Съединените щати считат, че Русия създава ракетните системи с наземно баздиране 9M729 в нарушаване на подписания през 1987 година сред Съединени американски щати и Съюз на съветските социалистически републики Договор за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват. Тези ракети могат да поразяват цели на разстояние от 500 до 5500 километра. 

Москва твърди, че не нарушава контракта. По думите на говорителката на външното министерство в Москва Мария Захарова изказванията на американската страна, че обсегът на ракетите 9М729 надвишава разрешеното в контракта от 1987 година, не са съпроводени с никакви доказателства.

" Време е Русия да пристигна на масата и да спре нарушаванията ", сподели Хътчисън на конференция в Брюксел през днешния ден, ден преди срещата на министрите на защитата на страните от НАТО. 

Според нея, в случай че тази ракетни системи " станат подготвени за изстрелване ", тогава Съединени американски щати ще потърсят " капацитет за премахване на ракета, която може да порази всяка от страните в Европа, както и Америка ". 

" Контрамерките ще бъдат за премахване на ракетите, разработвани от Русия в нарушаване на контракта ", сподели тя и акцентира: " Руснаците са предизвестени ".

Министърът на защитата на Съединени американски щати Джим Матис съобщи, че ще разиска въпроса с сътрудниците си министри на започващата на следващия ден в Брюксел среща. " Не мога да предвиждам до каква степен може да стигнем - това е решение на президента. Но мога да ви кажа, че и на Капитолия, и в Държавния департамент има огромни опасения поради обстановката. Аз ще се върна със препоръките на нашите съдружници и ще се наемам в полемика да определим пътя нататък ", съобщи Матис пред кореспонденти в Париж, където е на посещаване през днешния ден.

Американските обвинявания евентуално ще влошат още повече връзките сред Москва и Запада, обтегнати мощно поради анексирането на Крим към Русия през 2014 година, съветските бомбардировки в Сирия и обвиняванията за интервенция на Русия в избори на Запад, означават интернационалните организации.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР