Русия трябва да преразгледа своята роля в Парламентарната асамблея на

...
Русия трябва да преразгледа своята роля в Парламентарната асамблея на
Коментари Харесай

Русия се готви да напусне ПАСЕ като "отделна цивилизация"

Русия би трябвало да преразгледа своята роля в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) и да бъде подготвена да я напусне, като се осъзнае, че е " обособена цивилизация ", съобщи през днешния ден ръководителят на съветската делегация в ПАСЕ Пьотр Толстой, заместник-председател на Държавната дума, представен от ТАСС. Излизането от ПАСЕ ще повлече и овакантяване на Съвета на Европа, който сплотява 47 страни и държи настрани единствено Беларус поради хронично неуважение на човешките права.

Това значи, че Русия ще престане да признава и юрисдикцията на Европейския съд за правата на индивида (ЕПСЧ), в който през 2020 година бе отличник по неоправдателни решения - 173, или двойно повече от класиралата се на второ място Турция (85).

" Проблемът е, че точно ПАСЕ избира съдиите в Европейски съд по правата на човека, множеството от които съставляват организацията с идеална цел на (Джордж) Сорос,  точно тази асамблея взема решение за наказателна процедура и не може да се каже, че няма да бъде задействана <…> Можем да се сблъскаме с това, би трябвало трезво да гледаме истината в очите. Струва ми се, че би трябвало да преразгледаме нашата роля в тази организация; второ, да бъдем подготвени да я напуснем, в случай че наказателната процедура бъде задействана против нашата страна ", сподели Толстой на кръгла маса в Съвета на Федерацията. 

На сесията на ПАСЕ през януари бе призната в регламента опцията да се употребява така наречен тристранен механизъм против нарушавания на Устава на Съвета на Европа. Механизмът може да бъде задействан по гледище на най-малко една трета от членовете на асамблеята. Според Толстой, в случай че наказателната процедура бъде приложена против Русия, " ще би трябвало да мислим по какъв начин да формираме заместващи органи, ако внезапно излезем от Съвета на Европа ".

По думите му " на фона на опозоряването " на Русия никакви доклади на съветската делегация в ПАСЕ няма да променят ситуацията и по тази причина страната би трябвало " да се осъзнае като обособена цивилизация ". Толстой сподели пред публицисти, че към този момент е разговарял по тематиката с съветската омбудсманка Татяна Москалкова, която го запитала: " А какво ще стане с Европейски съд по правата на човека? " Отговорил ѝ: " Може да си създадем собствен Европейски съд по правата на човека с нашите съдружници, в случай че има такива. Ако пък няма, може да си създадем вътрешна правова система като спомагателен механизъм за надзор, който да отговори на желанията на нашите жители за отбрана на техните права ".

Що се отнася до съдружниците, Толстой призна, че Русия няма съдружници в ПАСЕ, тъй като не е определила изцяло своите цели и ползи защо членува в тази организация. " Остана извънредно малко почва за съдействие със Съвета на Европа. Там не се одобряват никакви обединителни тематики, предлагани от нас. Докато нямаме съдружници, до момента в който не разбираме защо се намираме в тази организация, ще бъде все по този начин - конфронтационен метод, гонене на Русия по безусловно всички политически въпроси, оскверняване и сатанизиране на нашата страна в очите на публичното мнение на всички страни в Съвета на Европа. Няма по какъв начин другояче. Ние нямаме съдружници. "

Страните, които Русия " по някаква причина счита за свои съдружници ", не поддържат Москва. " Говоря за цяла редица страни. Няма да ги назова, с цел да не обидя никого. Защо нямаме съдружници? Защото самите ние не разбираме изцяло какво вършим там, какви ползи пазиме ", оплака се депутатът.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР