Русия трябва да денафицира и демилитаризира Полша след приключването на

...
Русия трябва да денафицира и демилитаризира Полша след приключването на
Коментари Харесай

Кадиров: След Украйна на картата е Полша - Свят

Русия би трябвало да денафицира и демилитаризира Полша след приключването на войната в Украйна, разгласи чеченският водач Рамзан Кадиров в коментар за молбата за оръжие на полското държавно управление към Съединени американски щати.

" Варшава съумя да изчерпи личните си военни запаси в границите на поддръжката си за Украйна и в този момент е объркана: какво ще стане, в случай че Русия стартира да денацифицира и демилитаризира идната страна след сполучливия завършек на СРС (специалната операция)? В края на краищата, след Украйна на картата е и Полша! Няма да го укривам, аз персонално имам такова желание ", написа Кадиров, представен от Moscow Times.

По думите му Русия би трябвало да помогне за организирането на референдум за автономията на Силезия, по-голямата част от която е част от Полша.

" Според мен този район заслужава специфичен самостоятелен статут ", отсича чеченецът.

Що се отнася до това по кое време ще завърши войната с Украйна, Кадиров предвижда, че това ще стане " преди края на годината ".

" Европейските страни ще признаят погрешността на дейностите си, а Западът ще падне на колене ", убеден е той.

Това не е първият случай, когато Кадиров заплашва членката на НАТО. През май той даде обещание да се оправи с Полша " за шест секунди ", в случай че Владимир Путин подреди. Според Кадиров полските управляващи са почнали " неприятни игри " с Русия, като са трансферирали оръжия в Украйна и са пратили там наемници.

По-късно Кадиров съобщи, че Полша като страна дължи появяването си на Съветския съюз, а оцеляването си - на Русия. Депутатът от Държавната дума на " Единна Русия " Олег Морозов пък сложи Полша отпред на " опашката за денацификация ".

В края на юни Рамзан Кадиров не подмина и Румъния, като я включи в черния лист.

" Колкото по-голяма е страната, толкоз по-интересна е тя. Ние ще диктуваме разпоредбите ", разгласи той.

Неотдавна съветският външен министър Сергей Лавров сподели, че " Молдова може да бъде идната Украйна ". Според него Западът е заложил на молдовския президент Мая Санду, която " просто желае да се причисли към НАТО... и като цяло е подготвена на всичко ". Молдовското външно министерство дефинира думите на Лавров като " част от към този момент добре познатата заплашителна изразителност на съветската дипломация. Министерството акцентира, че страната е поела курс към присъединение към Европейски Съюз и че това решение е било подкрепено от жителите.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР