Русия трупа войски по границата с Украйна. Според източници на

...
Русия трупа войски по границата с Украйна. Според източници на
Коментари Харесай

Емирът, без когото НАТО не може да пази Украйна


Русия натрупа войски по границата с Украйна. Според източници на американското разузнаване става въпрос за над 100 хиляди военни. В същото време НАТО реагира като укрепва източния си фланг с ориентиране на военна техниха в региона, както и с слагането на над 8500 американски бойци в бойна подготвеност за изпращане в източна Европа.

На този декор енергийно подвластната Европа регистрира, че газовите и складове са цялостни на едвам 43% при нормални 59% по това време на годината. Няма по какъв начин да бъде друго в случай, че по газопровода " Ямал " от Русия през Беларус и Полша от към месец съвсем не тече синьо гориво в нормалната посока от Изток на Запад, а в противоположната - от Германия към Полша.

Междувременно известия какъв брой газ е останал в европейските складове все по-често се появяват и в съветските издания.

Това припомняне от медиите в Москва за равнището на запасите не е изненадващо, тъй като към сред 30 и 40% от доставките на природен газ за Европа идват от Русия, а за Германия този дял е над 50% и в случай че газът спре, то това ще изправи Стария континент пред голяма рецесия посред зима.

Европа внимава

Това е и една от аргументите в Европа да гледат внимателно на дейности в посока въздържане на Русия при вероятно навлизане на съветските войски в Украйна. В понеделник се организира диалог сред американския президент Джо Байдън, представители на Европейски Съюз и на Англия, на който една от главните тематики е била вероятните наказания на Запада против Русия, само че срещата е завърши без да станат ясни съответните стъпки в тази посока.

Друг сходен сюжет се разви тези дни, като в неделя, когато Държавният департамент на Съединени американски щати прикани жителите на Съединени американски щати да изоставен Украйна, до момента в който представителят на Европейски Съюз по сигурността Жозеп Борел съобщи, че блокът не обмисля такива дейности към този миг.

Много мъчно ще е да се убедят европейските сътрудници да пристъпят към нови наказания за Русия поради заплахата Кремъл да спре доставките. Всичко това е допустимо да докара до разединение в НАТО, счита Кристин Берзина от немският фонд „ Маршал “, представена от " Аксиъс ".

Знаейки това, американската страна се стреми със всички сили да откри различни източници на природен газ за Европейски Съюз. В последните седмици представители на Държавния департамент и лица от представители на промишлеността са провели редица срещи, пишат международните медии.

Емирът, без който НАТО не може

Спорeд Bloomberg в диалозите в близко бъдеще ще се включи и Джо Байдън, който се чака да изиска от емира на Катар Тамим Ал Тани, да усили износа на полутечен природен газ за Европа, който до известна степен да компенсира възможното прекъсване на доставките.

Пред " Ройтерс " почитан дипломатически източник в Съединени американски щати е показал, че Вашингтон ще „ пази гърба “ на Европа в случай че се стигне до дефицит на природен газ поради глоби или открит спор.

Без да е нужна експертизата на интернационален съветник по сигурност от горното става, ясно, че в случай че Съединени американски щати съумеят да убедят катарския емир за повече газ то НАТО ще има повече място за деяние в украинската рецесия.

Катар не за първи път оказват помощ на западните сили през последните месеци. След изтеглянето на американските и всички западни военни от Афганистан емирството от Персийския залив се трансформира в главен логистичен хъб за превоз и евакуация.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР