Русия тества модернизирана версия на най-големия си свръхзвуков бомбардировач, носещ

...
Русия тества модернизирана версия на най-големия си свръхзвуков бомбардировач, носещ
Коментари Харесай

Русия модернизирана "Белия лебед" - най-големия си свръхзвуков бомбардировач, носещ ядрени ракети

Русия тества осъвременена версия на най-големия си свръхзвуков бомбардировач, носещ нуклеарни ракети, " Белия лебед ", съгласно държавни медии.

Подобрен модел на стратегическия бомбардировач Туполев Ту-160М се тества в Москва, заяви държавната осведомителна организация ТАСС. Самолетът ще бъде оборудван с по-модерни оръжия и системи за електронна война.

Тежкият бомбардировач е подложен на взаимни тествания от съветското министерство на защитата и Обединената авиостроителна корпорация, съветска аерокосмическа компания, значително благосъстоятелност на държавното управление.

Ту-160 е разказан като " най-големият и най-мощен свръхзвуков боен аероплан в света с променлива стреловидност на крилото ". Самолетът може да трансформира позицията на крилата си по време на полет. Това е най-тежкият действителен военен аероплан, съгласно производителя Tupolev.

Ту-160 - прочут също с името си за докладване на НАТО " Блекджек " и прякора си " Белият лебед " - е планиран да поразява цели на дълги дистанции в изолирани региони както с стандартни, по този начин и с нуклеарни оръжия. Наред с съветските бомбардировачи Ту-95МС, те образуват основна част от опциите на Москва за удари на далечни дистанции.

Това беше последният стратегически бомбардировач, пуснат в употреба от московските военни в епохата на Студената война, съгласно военното издание The Drive. Първият полет на Ту-160 се състоя през декември 1981 година и съветските управляващи възобновиха производството през 2015 година Нова версия на Ту-160 беше издигната през 2017 година, като за първи път се издигна в небето при започване на 2018 година

Ту-160 с четири екипажа може да носи до 12 крилати ракети с нуклеарни благоприятни условия, като Kh-55, които имат оптимален обхват от 3000 км, съгласно AirForceTechnology.com. Съобщава се, че обсегът на самия аероплан е към 7800 благи.

Русия разполагаше с девет Ту-160, оборудвани с нуклеарни крилати ракети Kh-55SM за наземно нахлуване при започване на 2023 година, плюс спомагателни седем модифицирани версии на самолета, съгласно мозъчния концерн на Международния институт за стратегически проучвания.

Моделите Ту-160 постоянно се съпоставят с тежкия стратегически бомбардировач B-2 Spirit на Военновъздушни сили на Съединени американски щати или B-1 Lancer, свръхзвуков тежък бомбардировач с изменчиво стреловидно крило. Според някои отчети Ту-160 може да лети по-бързо от 2 Маха или два пъти повече от скоростта на звука.

Продължаващата война в Украйна докара до нов фокус върху въздушната мощност на Русия, като нито Москва, нито Киев съумяха да открият предимство във въздуха в месеците на яростни борби.

Според данни на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна Русия е изгубила 315 самолета от началото на пълномащабната война през февруари 2022 година Украинската войска обаче не прецизира моделите на тези самолети.

Холандското разузнаване с отворен код Oryx обаче записва загубата на единствено 83 съветски самолета от началото на спора. Това се смята за консервативна оценка, защото този брой включва единствено образно тествани загуби.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР