Русия стана най-големият доставчик на суров петрол за Индия и

...
Русия стана най-големият доставчик на суров петрол за Индия и
Коментари Харесай

Най-големият доставчик на петрол за Китай и Индия за февруари

Русия стана най-големият снабдител на недопечен нефт за Индия и Китай за февруари. Това заяви ТАСС, базирайки се на статистически данни на анализатори от Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК). Индия и Китай са двете най-големи по население страни в света, а стопанската система на Китай е втората най-голяма в света.

Руските експортьори на енергийни първични материали са обезпечили 21% от общия импорт на нефт в Китай , като за януари индикаторът беше към 20%. А за Индия, делът на Руската федерация в структурата на импорт а на нефт доближи внушителните 33% през февруари.
 Швейцарският търговец на нефт Gunvor регистрира внезапен спад на чистата облага за 2023-а
Един от най-големите в света търговци на нефт регистрира внезапен спад на чистата облага за 2023 година

При това размерът на търговията с енергийни първични материали на компанията има леко покачване

На китайския пазар на петрол Русия съумя да изпревари най-близките си съперници - Саудитска Арабия, чийто дял в петролните доставки за Китай е 16%, както и Ирак (с дял от 11%) и Малайзия (с дял от съвсем 11%). На индийския пазар при вноса на нефт, Руската федерация изпревари Саудитска Арабия (с дял от 19%) и Ирак (с дял от 17%).

А анализатори от компанията Kpler оповестиха, че за март съветските експортьори на енергийни първични материали са съумели да усилят среднитеобеми на денонощие на износа на нефт по море до съвсем годишен най-много. По-конкретно, за март този индикатор е към 3,8 милиона барела на денонощие,което е малко под равнището от май 2023 година, когато по вода Русия е изнесла приблизително по 3,9 милиона барела нефт на денонощие.
 Ще стигне ли цената на петрола $100 за барел през лятото
Ще стигне ли цената на петрола $100 за барел през лятото

Глобалните фактори, които способстват това да се клучи
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР