Русия спира да издава международни паспорти на мобилизирани граждани, пише

...
Русия спира да издава международни паспорти на мобилизирани граждани, пише
Коментари Харесай

Русия спира издаването на международни паспорти на мобилизирани граждани

Русия стопира да издава интернационалните паспорти на мобилизирани жители, написа на държавния информативен портал, представен от Франс прес.

Десетки хиляди руснаци към този момент избягаха в чужбина, откогато президентът Владимир Путин подреди частична готовност предходната сряда, отбелязва организацията.

" Ако жител към този момент е бил свикан да извърши военната си работа или е получил повиквателна (за готовност или военна повинност), ще му бъде отхвърлен интернационален паспорт. (В подобен случай съответният) жител ще получи съобщение с пояснение за отхвърли и неговия период ", написа в известието.

Руските жители имат потребност от интернационален паспорт, с цел да пътуват до множеството непознати страни. Те въпреки всичко могат да отидат в Армения, Беларус, Казахстан и Киргизстан с националните си паспорти, еквивалентни на персонални карти, показва Агенция Франс Прес.

Обявяването на рестриктивните мерки за издаване на интернационалните паспорти идва в миг, когато доста руснаци се притесняват от затваряне на границите на фона на акцията за активизиране на резервисти за изпращане на нови бойци в Украйна.

От началото на описваната като " частична " готовност предходната седмица десетки хиляди съветски жители отпътуваха за прилежащи страни, най-много Грузия, Казахстан и Монголия.

Масовото овакантяване стана причина през вчерашния ден съветските служби да разположат пункт за " мобилна " готовност на границата с Грузия, с цел да пресичат опитите за бягство от армията.

Руският президент Владимир Путин увери, че само хора с боен опит или с " подобаващи умения " за армията ще бъдат мобилизирани.

Въпреки това мобилизацията на възрастни и заболели хора, както и на студенти, които се допуска че са освободени, провокира ужас и накара наблюдаващи да се съмняват дали управляващите не активизират доста повече руснаци от оповестеното.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР