Русия следи отблизо всяка военна дейност на Корейския полуостров, съобщава

...
Русия следи отблизо всяка военна дейност на Корейския полуостров, съобщава
Коментари Харесай

Русия нащрек заради новия закон на КНДР за ядрените оръжия

Русия " следи от близко " всяка военна активност на Корейския полуостров , оповестява " Ройтерс ", базирайки се на РИА Новости.

Предупреждението на съветското външно министерство идва малко откакто потвърждаващ правото й да нанася превантивни удари с нуклеарни оръжия, с цел да се отбрани при определяне на идна офанзива от всевъзможен тип, ориентирана против управлението на Северна Корея и командването на нейните нуклеарни сили.

От ведомството акцентират, че " последните дейности на Съединени американски щати " са затруднили убеждаването на Северна Корея, че нейната сигурност може да бъде обезпечена с политически, а не с военни средства, и упрекна Вашингтон в дестабилизиране на полуострова.

В последните месеци се ускоряват опасенията, че Северна Корея се готви да възобнови нуклеарните опити за първи път от 2017 година , откакто исторически срещи на върха с тогавашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп и други международни водачи през 2018 година не съумяха да разубедят Ким от създаването на нуклеарни оръжия.
 Ким Чен-ун: Готови сме на нуклеарна война със Съединени американски щати
Ким Чен-ун: Готови сме на нуклеарна война със Съединени американски щати

Твърда позиция на Северна Корея
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР