Русия ще вземе ответни мерки по случая с отравянето на

...
Русия ще вземе ответни мерки по случая с отравянето на
Коментари Харесай

Русия започна да гони западни дипломати

Русия ще вземе ответни ограничения по случая с отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия във Англия. Външното министерство извика през днешния ден висши западни дипломати, с цел да ги запознае с ограниченията, които подхваща в борбата със Запада поради изгонените съветски дипломати, заяви ТАСС.

Извикани са чиновници на посолствата на Франция, Германия, Италия, Полша, Холандия, Хърватия, Белгия, Украйна, Швеция, Австралия и Чехия. В известие на външното министерство се споделя, че това са представители на "страни, подхванали вражески дейности против Русия в взаимност с Англия поради случая Скрипал ".

Изгонени са двама италиански дипломати, на които им е дадена седмица да изоставен страната, оповестиха от италианското външно министерство. Изгонени са и четирима полски дипломати. Русия е дала период от един месец на Англия да понижи дипломатическия си личен състав в страната – до равнището, колкото е съветския във Англия. Лондон експулсира 23-ма съветски дипломати, повече от 25 други страни оповестиха при започване на седмицата сходни ограничения, в символ на взаимност с Англия.

Русия също по този начин уведоми Финландия за решението да експулсира финландски посланик - чиновник на посолството на страната в Москва. Страната ще изоставен и двама холандски депутати. Вчера Москва разгласи, че 60 американски дипломати би трябвало да изоставен страната до седмица.

„ Използвах опцията да подчертавам на две неща: в полза на Германия е да има положителни връзки с Русия, нашите нации да се схващат добре, оставаме отворени за разговор. От друга страна Русия би трябвало да даде отговори на ужасното събитие, което се случи в Солсбъри. “, разяснява Рюдигер декор Фриц, дипломат на Германия в Русия.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР