Русия ще влезе във война с НАТО, ако използва ядрено

...
Русия ще влезе във война с НАТО, ако използва ядрено
Коментари Харесай

Сенатори от САЩ предупреждават Русия, че ще влезе във война с НАТО, ако използва ядрено оръжие в Украйна

Русия ще влезе " във война с НАТО ", в случай че употребява нуклеарно оръжие в Украйна, е декларирал американски сенатор, цитират от Sky News.

Републиканецът Линдзи Греъм e отправил предизвестието дружно със сенатора демократ Ричард Блументал на взаимна конференция.

Те внасят резолюция в Конгреса, е съобщил Греъм, в която се декларира, че в случай че Русия, Беларус или съветски прокурист взриви нуклеарно устройство в Украйна, с цел да спре контраофанзивата или да се опита да пречупи волята на украинския народ, " такава офанзива би трябвало да се смята за офанзива против самото НАТО “.

" Такава експлозия би облъчила огромна част от Европа, в това число съдружниците на Америка в НАТО ", е декларирал той.

Греъм упрекна Русия в " осъществяване на военни закононарушения със стероиди ".

" Сенатор Блументал и аз желаеме да уведомим всички в този конгрес, че опасността от потребление на нуклеарно устройство от Русия е действителна и най-хубавият метод да я възпрем е да им дадем изясненост какво ще се случи, в случай че създадат това – те ще влязат във война с НАТО “.

Той също по този начин е добавил, че взривяването на атомната електроцентрала (Запорожката АЕЦ) за основаване на безпорядък " може да се смята за офанзива против НАТО “ – ясна отпратка към трайните страхове от случай в нуклеарния обект в Запорожие.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР