Русия ще реагира на въвеждането на таван на цените на

...
Русия ще реагира на въвеждането на таван на цените на
Коментари Харесай

Песков: Въвеждането на тавана на цената на петрола е абсурдна стъпка

Русия ще реагира на въвеждането на таван на цените на петрола по метода, който най-добре дава отговор на нейните ползи, сподели в петък представителят на съветския президент Дмитрий Песков в изявление за „ Известия ".

" Говорим за допустима дестабилизация на световния енергиен пазар, приказваме за обстоятелството, че в действителност има такава синтетична замяна на пазарните връзки, процесът на пазарно ценообразуване. Това, даже в средносрочен проект, е изпълнено с спомагателни проблеми за стабилността на пазара. Но, несъмнено, Русия ще реагира по метода, който най-добре дава отговор на нейните ползи ", сподели още Песков.

Говорейки за момента на съветския отговор на сходни дейности, той изясни: „ Има експертна полемика, тя към този момент е към своя край и се надявам, че в близко бъдеще ще бъде оповестено обществено решение какво ще направи Русия в отговор на сходни дейности. дейности, от наша позиция визия, безусловно неуместни стъпки. "

„ Русия няма да търгува с тези, които поддържат тавана на цената на петрола, в света се появяват различни купувачи ", сподели Песков.

„ Разбира се, Русия няма да търгува с тези, които по някакъв метод се базират на тавана на цените. Това е изключено, президентът на Руската федерация Владимир Путин към този момент приказва за това ", съобщи Песков.

В същото време представителят на Кремъл акцентира, че това не значи, че светът като цяло понижава търсенето на нефт: „ Появяват се различни купувачи. Знаете, че редица страни през последните доста месеци фрапантно усилиха размера на нефта и петролните артикули, закупени от нас. "

Прессекретарят на президента на Руската федерация означи, че е належащо да се следи по какъв начин ще се развие обстановката по-нататък: " Сега има доста предвестници на световна криза в стопанската система. Това, несъмнено, може да има някои отрицателни последствия, само че, дано го кажем по този начин: намалявайки в една посока, се компенсира в друга. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР