Русия ще продължи преговорния процес с Украйна, прокарвайки своя проект

...
Русия ще продължи преговорния процес с Украйна, прокарвайки своя проект
Коментари Харесай

Лавров: Вашингтон настоява Зеленски да продължи военните действия

Русия ще продължи преговорния развой с Украйна, прокарвайки своя план на съглашение, макар всички провокации. Това разяснява съветският външен министър Сергей Лавров, предава ТАСС.

„ Въпреки всички провокации, съветската делегация ще продължи преговорния развой, популяризирайки нашия план на съглашение, в който ясно и цялостно са изложени всички наши първични, основни позиции и претенции “, добави още Лавров.

Отклоняването на Украйна от постигнатите по-рано сделки с Русия характеризира същинските планове на Киев да отсрочи и даже да подкопае договарянията, акцентира министърът.

„ Такова недоговаряне още веднъж характеризира същинските планове на Киев, неговата линия на закъснение и даже подкопаване на договарянията посредством отклоняване от постигнатите договорености “, съобщи Лавров.

Русия не изключва, че украинската страна ще слага от ден на ден условия в договарянията, сходен сюжет е недопустим за Москва.

„ Със сигурност на идващия стадий украинската страна ще изиска евакуиране на войските и ще натрупа нови предпоставки. Този проект е понятен, само че е недопустим “, акцентира ръководителят на съветското дипломатическо ведомство.

На 6 април Киев показа проектоспоразуменията си на преговорната група, което ясно демонстрира отклоняване от най-важните разпореждания, записани на срещата в Истанбул на 29 март.

„ Вчера украинската страна показа плановете си на съглашения пред групата за договаряния, което е отклоняване от най-важните разпореждания, закрепени на срещата в Истанбул на 29 март “, разяснява Лавров.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР