Русия ще открие избирателни секции за президентските избори през март

...
Русия ще открие избирателни секции за президентските избори през март
Коментари Харесай

Русия ще открие избирателни секции в САЩ за президентския вот

Русия ще открие изборни секции за президентските избори през март в три дипломатически задачи в Съединени американски щати, съобщи нейният делегат във Вашингтон, съобщи Агенция Франс Прес.

Съобщението бе направено в миг, когато Москва съобщи, че към момента не е решила дали ще се гласоподава в наричаните от нея " недружелюбни " европейски страни.

Очаква се гласуването на 17 март да удължи дългогодишното ръководство на президента Владимир Путин най-малко до 2030 година Той не е изправен пред действителна конкуренция на изборите, които ще се проведат повече от две години, откогато Русия стартира офанзивата си в Украйна.

" В Съединени американски щати планираме да открием три изборни секции: в посолството ни в Ню Йорк, както и в консулствата ни в Ню Йорк и в Хюстън ", съобщи съветският дипломат Анатолий Антонов.

Съединени американски щати въоръжават Украйна против силите на Москва, а Западът е наложил големи стопански наказания на Москва.

Миналата седмица Русия съобщи, че към момента не е решила дали ще открие изборни секции в Европа.

" Ние молим страните да подсигуряват сигурността ", съобщи предходната седмица говорителката на външното министерство Мария Захарова.

Решението ще бъде взето до края на януари, добави тя.

Хиляди руснаци напуснаха страната си, откакто Москва изпрати войски в Украйна, като доста от тях обитават в страни от Европейски Съюз.

Гласуването ще се организира в миг, когато Русия забрани рецензиите към нейната атака в Украйна.

Путин, който ще се кандидатира за пети президентски мандат, е на власт от 2000 година насам. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР