Русия ще обмисли изграждането на допълнителни линии на газопровода Турски

...
Русия ще обмисли изграждането на допълнителни линии на газопровода Турски
Коментари Харесай

Русия обмисля изграждането на допълнителни линии на „Турски поток“

Русия ще обмисли построяването на спомагателни линии на газопровода " Турски поток ", съобщи съветският вицепремиер Александър Новак.

" Това е един от разновидностите, които ще бъдат прегледани. По концепцията ще се работи ", съобщи Новак по време на събитието " Руска енергийна седмица ". Пренасящ природен газ от Русия до Турция и по-нататък в Европа, газопроводът " TurkStream " беше публично пуснат в употреба през януари 2020 година Газопроводът, който разрешава на Москва да заобиколи Украйна като директен маршрут към Европа, придвижва съветски газ до Южна Европа през Черно море и Турция, напомня " Сабах ".

Забележките на Новак пристигнаха след предлагането на съветския президент Владимир Путин за европейски газов хъб в Турция. Путин съобщи, че Русия би могла да пренасочи доставките, предопределени за развалените тръбопроводи " Северен поток " към Черно море, с цел да сътвори хъба в Турция, или даже да употребява единствената непокътната част от " Северен поток 2 " за доставяне на Европейския съюз.

Новак съобщи също, че ограниченията за сигурност на " Турски поток " са " засилени ", откакто в понеделник Путин упрекна Украйна, че се е пробвала да " взриви " една от правите на газопровода. Тръбопроводът е с годишен потенциал от 31,5 милиарда куб. м. и се състои от две морски линии с дължина 930 км и две обособени сухоземни линии с дължина 142 и 70 км. Първата линия с потенциал от 15,75 милиарда куб. м. е предопределена за доставки за вътрешните клиенти на Турция. По низходящата линия се транспортира газ за няколко европейски страни, в това число Сърбия и Унгария.

По мотив предлагането на Путин министърът на енергетиката и естествените запаси на Турция Фатих Дьонмез съобщи, че концепцията е нова за него, само че би трябвало да бъде разисквана. " За първи път чуваме това. Затова е рано да се прави оценка ", съобщи Дьонмез в границите на събитието " Руска енергийна седмица ". " Това са неща, които би трябвало да бъдат разисквани. " Главният изпълнителен шеф на " Газпром " Алексей Милер похвали газопровода " Турски поток ", като означи, че той е доста по-дълбок от " Северен поток ". " Що се отнася до хъба, няма подозрение, че можем да разгледаме въпроса за комерсиална платформа на границата на Европейския съюз и Турция ", сподели Милер.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР