Русия ще достави на Индия ракети въздух-въздух за 15 млрд.

...
Русия ще достави на Индия ракети въздух-въздух за 15 млрд.
Коментари Харесай

Индия сключи нова голяма оръжейна сделка с Русия

Русия ще достави на Индия ракети " въздух-въздух " за 15 милиарда рупии (над $200 милиона). За новия договор на индийските Военновъздушни сили с Москва, оповестява организация ANI, базирайки се на свои източници в индийското държавно управление..

" Подписан е контракт с Русия за пазаруване на ракети Р-27 клас " въздух-въздух " за съоръжение на бойните самолети Су-30МКИ от военно-въздушните сили на Индия " написа организацията, представена от vestifinance.ru.

Както отбелязва ANI, ракетите имат увеличена далекобойност и разрешават на изтребителите да поразяват цели на по-големи дистанции.

Други детайлности към договорката не се оповестяват.

През октомври 2018 година Индия подписа с Русия съглашение за доставка на противовъздушните ракетни комплекси С-400. Петте дивизиона, които Делхи би трябвало да получи през 2023 година костват над 5 милиарда $.

Припомняме, в последните години Индия подписа и други огромни оръжейни контракти с Русия, да вземем за пример за доставката на 464 танка за $1,93 милиарда и за две бойни фрегати за към 1 милиарда $. Страната е обичаен огромен покупател на съветско стрелково оръжие и друго военно-техническо съоръжение. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР