Русия ще бъде победена точно като нацистка Германия..Това каза украинският

...
Русия ще бъде победена точно като нацистка Германия..Това каза украинският
Коментари Харесай

Зеленски: Старото зло, което връща сега Русия, ще бъде смазано като нацизма

" Русия ще бъде победена тъкмо като нацистка Германия. ".

Това сподели украинският президент Володимир Зеленски в свое изявление във връзка 78-годишнината от капитулацията на Германия през Втората международна война, осведоми ДПА.

" И цялото остаряло зло, което връща модерна Русия, ще бъде смазано тъкмо както беше смачкан нацизмът ", добави той в речта си.

И още: 

" Все още не знаем датата на нашата победа, само че знаем, че това ще бъде празник за цяла Украйна, за цяла Европа, за целия свободен свят. "  

Зеленски внесе в Народното събрание законопроект, който ще направи публично преместването на честването на немската капитулация с един ден напред - на 8 май.

Това ще отдалечи Украйна от руската традиция да отбелязва успеха над нацистките сили на 9 май, ден по-късно, в сравнение с в западните елементи на Европа.

Армията на Германия капитулира пред Съветския съюз, Съединени американски щати, Англия и Франция на 8 май 1945 година - само че защото документите са подписани на 9 май в часовия пояс на Москва, Денят на успеха обичайно се отбелязва на този ден в Русия и доста други постсъветски страни.

В бъдеще Украйна би трябвало да празнува паметта на жертвите на Втората международна война дружно със " свободния свят ", сподели Зеленски. 

Той отдаде респект и на 8-те милиона украинци, починали сред 1939 и 1945 г. 

Зеленски подписа декрет, съгласно който Денят на Европа ще се отбелязва на 9 май и в Украйна, както е в Европейския съюз. 

Реакцията от Кремъл не закъсня с обвинявания и нападки. Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова назова украинския президент Юда и " съизвършител на нацистите ".

" Какво може да бъде по-лошо от един зложелател? Предател. Това е Зеленски. Новото преобразяване на Юда през 21 век. Като анулира Деня на успеха на 9 май, той съобщи един път вечно своите предшественици: и тези, които са се сражавали в Червената войска, и тези, които са били измъчвани и изтезавани в концентрационните лагери, и тези, които са работили за успеха в тила. Съучастник на нацистите 80 години по-късно ", написа Захарова в своя канал в " Телеграм ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР