Русия се стреми да принуди Запада да намали подкрепата за

...
Русия се стреми да принуди Запада да намали подкрепата за
Коментари Харесай

Словашки експерт: Ще издържи ли Европа на газовия шантаж на Путин

Русия се стреми да принуди Запада да понижи поддръжката за Украйна , написа украинското издание " Европейская истина ". То цитира мнението на словашкия специалист Карол Хирман, който счита, че Кремъл възнамерява да реализира задачата си за сметка на слабите позиции на Европа в енергийния бранш.

Представяме материала без редакторска интервенция.

Вече за никого не е загадка, че идната зима ще бъде доста сложна както за Украйна, по този начин и за Европейски Съюз. Русия понижава доставките на газ, за ​​да попречи на страните от Европейски Съюз да приготвят задоволително ресурси за зимата. Кремъл се надява, че това ще направи Европейски Съюз по-отстъпчив към съветските претенции. Колко реалистични са изчисленията на Путин? Ще направи ли Европейски Съюз световни отстъпки на Русия?

Изданието задава тези въпроси на словашкия специалист Карол Хирман , който е съветвал както словашкото, по този начин и украинското държавно управление и е добре осведомен както с газовия бранш, по този начин и с настроенията в Европа.

Енергийната тактика на Путин

Стратегията на Путин се оформи още с идването му в Кремъл - още тогава той намерено съобщи, че и зносът на енергийни запаси е значима част от геополитическата тактика на Руската федерация . Достатъчно е да си напомним 2006 и 2009 година - две газови рецесии, които засегнаха Украйна и Европа.

Наблюдаваме спад в доставките на газ за Европа още от предишното лято, а на Коледа видяхме, че един от основните газопроводи " Ямал-Европа " спря и " Газпром " не изпълни газохранилищата си в Германия, Нидерландия и Австрия. Това към този момент беше подготовка за войната в Украйна, само че още никой в ​​Европа не го разбираше . След 24 февруари виждаме по какъв начин постоянно Путин посредством " Газпром " понижава доставките на газ, за ​​да окаже напън върху Европа и да сътвори безпорядък.

Но не би трябвало да забравяме и третия газопровод - " Турски поток " , който минава по дъното на Черно море през Турция за балканските страни и Унгария. Този водопровод работи безпроблемно , тъй като е част от играта на Путин с европейския пазар и п о този водопровод се доставят съдружниците на Русия или " троянските коне " в НАТО и Европейски Съюз: Реджеп Тайип Ердоган в Турция и Виктор Орбан в Унгария .

Между другото, унгарският външен министър Петер Сиярто неотдавна посети Москва, с цел да. Най-вероятно Орбан ще търгува с този газ с други страни, печелейки прилични пари за позицията си, която има в Европейски Съюз и в границите на НАТО и във връзка с Украйна.
 Троянският кон на Путин в Европейския съюз
Троянският кон на Путин в Европейския съюз

Без значение какво прави Москва, министър председателят на Унгария поредно се подмазва на Кремъл

Как ще се отрази енергийното ембарго на Русия?

Засега Руската федерация съумява да избегне съществени загуби - макар че доставките са внезапно понижени, цените в това време внезапно се повишават . И въз основа на това " Газпром " до момента съумя да компенсира загубите си в размер. Тази обстановка обаче не е безконечна и рано или късно проблемите ще " настигнат " " Газпром ".

Когато европейското ембарго набере мощ, то ще има доста влияние върху Руската федерация. Но би трябвало да се има поради, че Путин не е икономист или политик. Той е офицер от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и в това мисленето му се разминава даже с логиката на руските водачи. Те се пазеха да не изнудват Европа с газ. Путин, въпреки това, желае да реализира задачата си и не се тормози доста от загубите.

Механизъм на пределните цени на петрола

" Сговорът на купувачите ", за, е работеща концепция. Това може да повлияе на цените на петрола и по този метод да удари съществено съветската стопанска система. Н о с цел да работи този механизъм, е належащо към него да се причислят главните незападни клиенти на Руската федерация - Китай и Индия . Дали това е истина, към момента не знаем.

Позицията на Саудитска Арабия, Арабските емирства и страните от Персийския залив също ще бъде значима, защото съветският нефт им основава конкуренция на обичайните пазари в Азия.

Друг значим миг: в какво положение ще бъде международната стопанска система. Виждаме, че има проблеми освен на Запад, внезапен спад се следи и в Китай. Всичко това автоматизирано се отразява в търсенето на нефт и цените му.

Готов ли е Европейски Съюз да наложи ембарго върху петрола и петролните артикули от Руската федерация

Всичко сочи към обстоятелството, че. Разбира се, ще има изключение за петролопровода " Дружба ". Тук има една доста фина детайлност, която е значимо да разбере Украйна. Износът на петролни артикули от нефт, който ще се доставя през " Дружба ", ще отиде и в Украйна и ще поддържа страната в придвижване, в това число и армията . Може да не звучи доста прелестно, само че Киев просто няма различен излаз.

Възможно стартиране на " Северен поток 2 "

Експертът не допуска задачата на Руската федерация да е стартирането на " Северен поток 2 ". Газовият шантаж на Руската федерация има други аргументи: Путин желае да накара Европейски Съюз да понижи поддръжката за Украйна, най-много в доставките на оръжие.

От друга страна, неотдавна съветски публични лица започнаха да вършат изказвания, че е излаз от актуалната рецесия и ще усили доставките на съветски газ за Европейски Съюз. Най-вероятно това ще докара до засилен напън от немския наедрял бизнес върху тяхното държавно управление, което може да позволи стартирането му

Но тук поражда един въпрос. Ако " Северен поток 1 " не работи, а обясненията, че това се дължи на проблеми с турбините са приказки и това към този момент е непосредствено декларирано от производителя им Siemens, то въз основата на следва да се направи извода, че стартирането на " Северен поток 2 " ще реши този проблем? Къде е гаранцията, че в случай че " Северен поток 2 " бъде пуснат, след няколко дни или седмици там няма нещо " да се скапе "?
 Герхард Шрьодер поддържа Путин за стартирането на
Герхард Шрьодер поддържа Путин за стартирането на " Северен поток 2 "

Олаф Шолц: Доставяйки турбината, ние предизвикахме блъфа на Путин

Ще замръзне ли Европа?

наподобява реалистична цел. Освен това в доста райони тази цел беше реализирана даже без проект за деяние от Европейската комисия. Сегашното повишаване на цените на газа единствено по себе си стимулира европейците да пестят газ . Без никакви европейски регулации и заповеди. И този развой ще продължи да набира скорост.

Друго нещо е, че това не е в положение да компенсира цялостното прекъсване на доставките на газ от Руската федерация. Това прекъсване към този момент е действителност. И всички би трябвало да са готови за обстоятелството, че тази и идната зима в Европа ще бъдат доста сложни . Разбира се, Европа няма да замръзне. Наличните запаси към този момент са задоволителни за обезпечаване на доставки на газ за семействата, лечебните заведения и сериозната инфраструктура.

Но би трябвало да чакаме контролиране на доставките за избрани групи консуматори, на първо място огромните индустриални консуматори. Поне - в някои зимни интервали.

Така или другояче въпросът какъв брой газ от Руската федерация ще отиде в Европа зависи от това какъв брой сполучлива или несполучлива ще бъде съветската войска в Украйна. Това е фактор, който въздейства по принцип на всичко. Включително енергийния бранш на Европейски Съюз, както и съветската стопанска система и стабилността на режима на Путин.
 Дмитро Кулеба: Газовата война на Путин против Европа е директно продължение на войната му против Украйна
Дмитро Кулеба: Газовата война на Путин против Европа е директно продължение на войната му против Украйна

Той прикани Европа да се избави от зависимости от Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР