Русия се съгласи да поднови сделката за износ на зърно

...
Русия се съгласи да поднови сделката за износ на зърно
Коментари Харесай

Русия се е съгласила да удължи зърнената сделка с 60 дни

Русия се съгласи да възобнови договорката за експорт на зърно за Украйна, само че единствено за още 60 дни, заяви заместник-министърът на външните работи Сергей Вершинин след диалози с Организация на обединените нации, съобщи Агенция Франс Прес.

" Руската страна не възразява против следващото удължение на " Черноморската самодейност " след приключването на втория ѝ период на 18 март, само че единствено за 60 дни ", съобщи той в изказване, публикувано от съветската задача в Женева след договарянията в Двореца на нациите на Организация на обединените нации.

Т. нар " зърнена договорка " беше подписана с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция през юли предходната година и удължена със 120 дни през ноември. Тя изтича тази събота.

Консултациите сред Русия и Организация на обединените нации в Женева по договорката за зърното не са били лесни, сподели Вершинин.

Русия ще направи оценка на осъществяването на съглашението с Организация на обединените нации за деблокиране на износа на нейни селскостопански артикули и торове за международните пазари, когато реши дали да удължи още веднъж Черноморската зърнена самодейност след два месеца, сподели дипломатът.

" По-нататъшната ни позиция ще бъде избрана според от действителния - не на думи, а на каузи - прогрес във връзка с износа от Русия за международния пазар, както беше разисквано в началото. Става дума за премахването на тези ограничавания, които пречат на нашия експорт, и за използването на тези декларирани изключения от глобите, за които Вашингтон, Брюксел и Лондон толкоз постоянно обичат да приказват ", сподели той. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР