Русия се отказа от мястото си в Съвета на ФИФА

...
Русия се отказа от мястото си в Съвета на ФИФА
Коментари Харесай

Русия се отказа от мястото си в Съвета на ФИФА и иска висока позиция в УЕФА

Русия се отхвърли от мястото си в Съвета на ФИФА и предложи президента на локалната федерация за член на Изпълнителния комитет на УЕФА, разгласи Европейската футболна асоциация. Мястото в Съвета на ФИФА бе овакантено от Алексей Сорокин, който се причисли към органа като ръководител на организационния комитет на Русия 2018. Това се случи, откакто спортният министър на страната Виталий Мутко бе освободен от позицията.

Сорокин и португалецът Фернандо Гомеш към този момент оповестиха, че няма да вземат участие в изборите на 20 април. Новите претенденти са Петер Петерс, вицепрезидент на Германския футболен съюз, и ръководителят на Румънската футболна федерация Разван Бурляну. Те нямат противници и ще получат четиригодишни мандати, както и годишни стипендии от ФИФА на стойност 250 хиляди $ за всеки.

Президентът на Руската футболна федерация Александър Дюков пък е измежду деветимата претенденти за осемте места в Изпълнителния комитет на УЕФА. Той е дълготраен шеф в петролната компания " Газпром ", която е измежду най-големите спонсори на Шампионската лига.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР