Русия се консултира със своите съюзници относно оспорването на кандидата

...
Русия се консултира със своите съюзници относно оспорването на кандидата
Коментари Харесай

Русия също издига кандидат за шеф на Световната банка

Русия се съветва със своите съдружници по отношение на оспорването на претендента на Съединените щати за началник на Световната банка , оповестява Ал-джазира. Подобен ход може да усложни упования равен развой на заместничество.

Русия остава член с право на глас в Световната банка, макар че банката спря всички стратегии в Русия и Беларус предишния март поради враждебни дейности против народа на Украйна.

Роман Маршавин, изпълнителен шеф на Световната банка, представляващ Русия и Сирия съобщи, че избирането на евентуални претенденти и консултациите към момента не престават . Той посочи, че финалното решение ще бъде взето в Москва.

Сред претендентите са съветски финансисти и задгранични икономисти, някогашни ръководители на интернационалните организации, както и няколко някогашни министри на финансите и ръководители на централни банки.

Миналия месец Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън номинира някогашния основен изпълнителен шеф на Mastercard Аджай Банга за началник на Световната банка.

Банката ще приема номинации от други страни до 29 март.
 Байдън номинира бъдещия началник на Световната банка
Байдън номинира бъдещия началник на Световната банка

Финансовата институция по предписание се оглавява от американец
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР