Русия се , като наложи забрана върху вноса на риба

...
Русия се , като наложи забрана върху вноса на риба
Коментари Харесай

Русия наложи забрана на вноса на риба и морски дарове от Япония

Русия се, като наложи възбрана върху вноса на риба и морски блага от Япония . Това заяви Ройтерс, базирайки се на селскостопански контрол Росселхознадзор.

Япония стартира да изпуска обработена в Тихия океан през август и беше мощно подложена на критика от Китай, който неотложно забрани целия импорт на морски блага от Япония.

Русия акцентира, че рестриктивните мерки са наложени като " защитна мярка " и ще останат в действие, до момента в който не бъде предоставена изчерпателна информация, показваща дали морските блага са безвредни. Министерството на земеделието, горите и рибарството на Япония, че възбраната на Русия не е научно обоснована и прикани тя да бъде анулирана.

От японското външно министерство разясниха, че са изпратили спомагателна информация на Руската федерация. От ведомството допълват, че страната е обяснила на Русия методите си за ревизия на радиоактивни материали.

Значителна част от съветския лов на риба се прави във водите на далечните източни райони, които са релативно покрай Япония . Освен това в интервала януари-септември Русия е внесла 118 тона риба и морски блага от Япония.
 Русия също обмисля възбрана на вноса на японски морски блага
Русия също обмисля възбрана на вноса на японски морски блага

Росселхознадзор съобщи във вторник, че е разискала японския експорт на храни с китайските си колеги
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР