Русия съобщи днес за 6422 нови случая на коронавирус, предаде

...
Русия съобщи днес за 6422 нови случая на коронавирус, предаде
Коментари Харесай

Русия съобщи за 6422 нови случая на коронавирус и отмени задължителната карантина за пристигащи

Русия заяви през днешния ден за 6422 нови случая на ковид, съобщи Ройтерс.

Броят на инфектираните в страната доближи общо 746 369. Русия е четвърта в света по този индикатор след Съединените щати, Бразилия и Индия.

За изтеклото денонощие умрелите в страната с коронавирусна зараза са 156. Смъртните случаи в Русия към този момент са 11 770, сочат формалните данни.

Руските управляващи анулираха, считано от през днешния ден, наложителното слагане под 14-дневна карантина на идващите в страната, заяви Асошиейтед прес.

Вместо това идващите - както съветски жители, по този начин и чужденци - ще могат да показват на границата документ с резултат от тест за ковид или да се подложат на тест в период от три дни след идването си.

Русия готви последователно унищожаване на рестриктивните мерки за полети в чужбина

Карантината остава наложителна за лицата с позитивен тест и за тези с влошено здраве при идването.

Това е една от няколкото стъпки на съветските управляващи за наново отваряне на страната, откакто здравните служби започнаха да рапортуват за понижаване на новите случаи. Миналия месец на съветските жители бе позволено да пътуват в чужбина за работа, образование, лекуване или грижа за родственици. Позволено бе също влизането в Русия на чужденци с позволение за работа, за лекуване или да се грижат за родственици.

Миналата седмица съветският вицепремиер Татяна Голикова сподели, че страната може да възобнови от от през днешния ден интернационалните полети, само че означи, че окончателното решение зависи от договарянията с други страни.

Снощи беларуският министър председател Роман Головченко разгласи, че "през идващите дни " ще бъде отворена границата с Русия и ще бъде възобновен превозът сред двете прилежащи някогашни руски републики, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР