Русия съобщи, че е задържала трима украински шпиони, като добави,

...
Русия съобщи, че е задържала трима украински шпиони, като добави,
Коментари Харесай

Русия задържа трима украински шпиони

Русия заяви, че е задържала трима украински шпиони, като добави, че единият от тях е възнамерявал терористична офанзива, до момента в който напрежението към спора в Украйна с проруските сепаратисти нараства, предава Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.

Агенцията за вътрешно разузнаване ФСБ не заяви къде и по кое време е задържала украинците. Тя съобщи, че двама от хипотетичните шпиони - татко и наследник - са били сътрудници на украинската работа за сигурност СБУ, които са " пътували до Русия, с цел да събират информация и да вършат фотоси и видеозаписи на стратегически значими предприятия и обекти от транспортната инфраструктура ". Те признали, че са били вербувани от СБУ, която им е предложила хонорар от 10 000 $. Третият украинец, който е възнамерявал да извърши нахлуване, " е бил вербуван и е работил по напътствията " на върховен чиновник на украинското разузнаване, съобщи ФСБ.

" Нападението е било планувано да бъде осъществено посредством взривяване на две самоделни взривни устройства с обща маса 1,5 кг в тротилов еквивалент ", се споделя в изказване на ФСБ. Тя не прецизира къде или по кое време е трябвало да бъде осъществено нападението. Съобщението идва в миг, когато през последните седмици напрежението към дългогодишния спор на Украйна с промосковските бунтовници в два от източните ѝ райони, граничещи с Русия, се ускори, а западните съдружници на Киев настояват, че Москва възнамерява да нахлуе в Украйна тази зима. Русия отхвърля обвиняванията и твърди, че Украйна е разположила половината от всички свои сили наоколо до зоната на спора. Проруските сепаратисти завзеха двата района през 2014 година, малко откакто Москва анексира Крим от Украйна. Киев и западните му съдружници настояват, че Русия е изпратила войски и военно съоръжение през границата, с цел да поддържа сепаратистите - изказвания, които Москва отхвърля.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР