Русия регистрира рекорд на смъртните случаи, свързани с новия коронавирус,

...
Русия регистрира рекорд на смъртните случаи, свързани с новия коронавирус,
Коментари Харесай

Пореден рекорд на смъртните случаи от коронавирус в Русия

Русия записва връх на смъртните случаи, свързани с новия ковид, второ следващо денонощие съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Това стана в условия на бързо увеличение на новите инфектирани, повърхностно съблюдаване на противоепидемичните ограничения и мудна имунизационна акция. Кремъл изиска от управляващите да ускорят темпото на имунизациите.

Руският действен щаб за битка с новата зараза заяви през днешния ден за 984 смъртни случая, свързани с ковид, през последното денонощие. Досегашният връх от 973 умряли бе подложен едвам през вчерашния ден.

Този месец страната постоянно записва нови върхове по смъртни случаи. Броят на новозаразените за един ден също се задържа покрай пиковите стойности.

Днес оперативният щаб заяви за 28 717 нови случая през последното денонощие против 28 190 през вчерашния ден.

Над 219 хиляди души са умряли от ковид в Русия съгласно оперативния щаб. Страната е преди всичко по този индикатор в Европа.

При това държавната статистическа организация Росстат, която включва в своята статистика и умрелите, при които вирусът не е считан за съществена причина за гибелта, регистрира близо два пъти повече смъртни случаи - към 418 хиляди.

Потвърдените инфектирани в Русия, с население от 144 милиона души, са над 7,861 милиона. Страната е на пето място в света по този индикатор след Съединени американски щати, Индия, Бразилия и Англия.

Руското държавно управление изясни внезапния растеж на инфектираните и умрелите, следен от предишния месец, с бавните темпове, с които върви имунизационната акция, отбелязва Асошиейтед прес.

Само 47,8 милиона руснаци, към една трета от популацията на страната, са получили най-малко една доза ваксина. 42,4 милиона души са изцяло имунизирани, заяви през вчерашния ден АП.

Въпреки утежняването на епидемиологичната конюнктура, Кремъл изключи налагането на локдаун в народен мащаб и делегира на районните управляващи пълномощията за взимане на решения за стягане на рестриктивните мерки. На места ограниченията бяха затегнати. В столицата Москва и втория по величина град в страната Санкт Петербург обаче комерсиалните обекти работят на процедура без ограничавания и не се следи строго за спазването на условието хората да бъдат с маска на лицето.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР