Русия разполага с около 70% от бойната мощ, която смята,

...
Русия разполага с около 70% от бойната мощ, която смята,
Коментари Харесай

Русия може да нападне Украйна в средата на февруари

Русия разполага с към 70% от бойната мощност, която счита, че ще й е нужна за пълномащабна инвазия в Украйна, оповестява Reuters, базирайки се на информация от американски високопоставени лица. Според тях Русия ще изчака студеното време към 15 февруари, с цел да нахлуе.

През последните две седмици броят на батальонните тактически групи в граничния регион се е нараснал до 83 от 60, а още 14 пътуват към зоната. Нарастващият брой техника, която Русия разполага наоколо до Украйна може да подсказва, че прозорецът за дипломация се затваря.

Още преди дни Русия отхвърли, че възнамерява инвазия в Украйна, само че съобщи, че е подготвена да предприеме „ неуточнени военни дейности “, в случай че условията й за сигурност не бъдат спазени, а точно НАТО да не приема Украйна. Вашингтон и НАТО оповестиха това искане като недопустимо.

Ако Русия нахлуе в столицата Киев, тя може да падне в границите на няколко дни, декларират представителите на Съединени американски щати. Пълномащабна инвазия би донесла доста жертви.

Украйна може да загуби от 5000 до 25 000 бойци, до момента в който загубите на съветските войски могат да бъдат сред 3000 и 10 000. Цивилните жертви могат да варират от 25 000 до 50 000. Пълна инвазия също би провокирала бягството на милиони бежанци и вътрешна миграция в границите на Европа.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР