Ако сме се чудили защо в някои страни вместо усмивка,

...
Ако сме се чудили защо в някои страни вместо усмивка,
Коментари Харесай

Сирена за по-дълъг и щастлив живот

Ако сме се чудили за какво в някои страни вместо " усмивка ", когато вършат фотоси, споделят " сирене ", към този момент имаме отговора. И той е в тясната връзка сред потреблението на тези храни и щастливия живот.
 Сиренето, протеинът, мазнините и кои са най-полезните сирена
Кои са най-полезните сирена

Протеинът е ключът

Тя се потвърждава от китайски учени, които организират разбор на огромно количество генетичен материал и откриват, че има директна връзка сред положителното психично здраве и по-голямата дълготрайност на живота. А друго изобретение е, че това е обвързвано и с избрани хранителни привички, измежду които е и потреблението на сирена в по-големи количества.

Първият извод не е толкоз неочакван, тъй като и предишно проучвания са доказвали, че дали си благополучен може да е много по-важно за продължителността на живота от това дали пушиш даже. Тук обаче става дума на проучване на съответни фактори, които въздействат на гените и водят до разнообразни резултати, свързани със здравето ни. И в случай че щастието може да е релативно разбиране, в този случай се вземат поради съответни причинно-следствени връзки.
 Снимка 670523

На база информацията за над два милиона души, живеещи в Европа, се открива причинност сред психическото благоденствие и продължителността на живота. По-тясно се слага акцент на привички, които са свързани с метода, по който се усещаме - като физическа форма, мускулна маса, болести, тютюнопушнене и други. И точно тук се открива, че тези, които ядат повече и плодове, са тези, които се считат за по-щастливи и задоволени от живота си.

И тук още веднъж на напред във времето идва връзката сред психологичното и физическото здраве, която от дълго време е научно потвърдена, само че мнозина продължават да я отхвърлят. Ще са необходими и още проучвания, които да потвърдят по какъв начин тъкмо сирената въздействат върху остаряването паралелно с плодовете, чиито изгоди за организма са общоизвестни, написа.

Въпреки че сирената са храна с високо наличие на мазнини, които постоянно се дефинират като нездравословни, разнообразни изследвания демонстрират, че когато потреблението им е умерена, имаме редица изгоди като намаление на холестерола, понижаване на риска от сърдечно-съдови болести и смъртност по други аргументи. Наскоро пък японски учени потвърдиха, че нарасналата консумация на сирена може да усъвършенства когнитивните функционалности и да задейства производството на допамин, който ни кара да се усещаме по-щастливи.
 Дъска със сирена, салами, плодове за вино - по какъв начин да я подредим по френски
Гарнитура за вино по френски

Въобще не е мъчно

Затова очевидно и при потреблението на сирена важи правилото, че тайната е в количеството. И когато сме умерени, получаваме единствено изгоди. А те се показват както в чисто здравословен проект, по този начин и в метода, по който се усещаме и одобряваме света.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР