Русия разглежда сценарий за терористичен акт в Запорожката атомна електроцентрала

...
Русия разглежда сценарий за терористичен акт в Запорожката атомна електроцентрала
Коментари Харесай

Зеленски предупреди света: Русия готви терористичен акт в АЕЦ „Запорожие“


„ Русия преглежда сюжет за терористичен акт в Запорожката атомна електроцентрала – терористичен акт с изхвърляне на радиация “. Това съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски в направи публично видеообръщение.

Предупреждението е пристигнало от разузнаването и Службата за сигурност на Украйна.

За страдание, нееднократно ми се е налагало да подсещам, че радиацията не признава държавни граници и по кого ще удари най-силно, се дефинира единствено от посоката напразно “, сподели Зеленски.

Зеленски добави, че Украйна ще съобщи на всички свои сътрудници наличната информация по случая. „ Европа, Америка, Китай, Бразилия, Индия, арабският свят, Африка – всички страни, безусловно всички са длъжни да знаят за това! “

Този път не би трябвало да става като с язовира Каховка. Светът е предизвестен, значи светът може и би трябвало да работи! “, безапелационен бе украинският президент.

Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков мигновено назова заявката на Зеленски „ следващата неистина “.

Светът обаче помни, че Кремъл, Путин и Песков до ден сегашен отхвърлят, че Русия е нападнала Украйна, както до последния ден преди войната отричаха, че имат желание да атакуват. Те не престават да отхвърлят и касапницата в Буча, и разрушението на Мариупол, и за откраднатите от окупираните територии десетки хиляди украински деца. Отричат и съпричастност към взривяването на Каховската Водноелектрическа централа, въпреки че доста експерти потвърдиха виновността на Москва за екоцида.

За минирането на Каховската Водноелектрическа централа се знаеше още от април 2022 година Днес се знае, че Запорожката АЕЦ и химическият цех „ Кримски Титан “ (произвеждащ свръхотровния титаниев диоксид) също са минирани.

Дали Кремъл ще се реши на сходна стъпка? Никой не може да бъде сигурен в противоположното.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР