Русия разглежда решението на България да предоставивоенна помощ на Украйна

...
Русия разглежда решението на България да предоставивоенна помощ на Украйна
Коментари Харесай

Русия определи отношенията с България като плачевни и очаква да се влошат още повече

Русия преглежда решението на България да предоставивоенна помощ на Украйна като следващ вражески акт, който ще докара до по-нататъшно утежняване на двустранните връзки, разяснява говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова.  

" Разглеждаме решението на Народното събрание на България за оказване на военна и военно-техническа поддръжка на Украйна като следващия вражески акт против страната ни, който ще докара до по-нататъшно утежняване на намиращите се така и така в плачевно положение двустранни връзки ", каза Захарова на брифинг.  

" Убедени сме, че българските законодатели са осведомени с обстоятелствата за противозаконен трафик на оръжие, в това число от чужбина, на следените от Украйна територии, и не може да не осъзнават заплахата от попадането му в ръцете на терористични групировки и бандитски формирования в доста горещи точки по света ", добави Захарова.

 Преди ден Русия санкционира най-големите български оръжейни компании, измежду които " Терем ", " Арсенал ", " Дунарит ", " Емко " и други, като те няма да могат да търгуват с съветски компании.

 На този декор служебното държавно управление одобри в сряда решение за оказването на военна и военно-техническа помощ на Украйна, с което заявява готовността на България за принос към задачата на Европейски Съюз за подкрепяне на Украйна (EU МАМ).  

Мисията се организира в границите на Общата политика за сигурност и защита на Европейски Съюз, като първичната ѝ дълготрайност е две години.  Мисията би трябвало да помогне за възстановяване на военните качества на въоръжените сили на Украйна.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР