Русия разглежда Куба като ключов партньор в латиноамериканския регион, естеството

...
Русия разглежда Куба като ключов партньор в латиноамериканския регион, естеството
Коментари Харесай

Русия оценява Куба като стратегически съюзник в Карибите


Русия преглежда Куба като основен сътрудник в латиноамериканския район , естеството на връзките сред двете страни основава нужните условия за развиване на съдействието в редица области на взаимноизгодна основа, съобщи вицепремиерът на Русия Юрий Борисов по време на съвещание на руско-кубинската междуправителствена комисия по комерсиално, икономическо, научно и техническо съдействие в Хавана, оповестява ТАСС.

" Куба е нашият основен сътрудник и благонадежден съдружник в района на Латинска Америка и Карибите . Ние оценяваме стратегическия темперамент на руско-кубинското междудържавно взаимоотношение , учредено на правилата на другарство и взаимно почитание и неподчинено на актуалната външна обстановка ".

" Благоприятният политически декор на двустранните връзки основава нужните условия за прогресивно развиване на търговията и вложенията, научно-техническото, културното и филантропичното съдействие. Ние имаме намерение да запазим и увеличим съществуващите достижения в целия набор от руско-кубински връзки: от политически до военно-технически ", изясни той.
 Байдън продължи глобите на Тръмп против Куба
Байдън продължи глобите на Тръмп против Куба

Белият дом с основно решение

Борисов означи, че специфична роля по тези въпроси играе активността на междуправителствената комисия, " която служи като ефикасен механизъм за пълномащабно подсилване на двустранните връзки на взаимноизгодна основа ".

Той съобщи, че основните тематики на съвещанието на руско-кубинската междуправителствена комисия са съдействието в региона на промишлеността, както и по финансови въпроси.

" Точно в този момент, в дребен формат с Кабрисас организирахме съществени договаряния по водещи въпроси на секторното съдействие в такива области като стопанската система и промишлеността . Обърнахме особено внимание на финансови аспекти на руско-кубинското съдействие. И най-важното е, че са реализирани взаимно допустими съглашения в кредитната сфера, които отваря благоприятни условия за нормализиране на обстановката в плановите действия. "
 Борел упрекна Русия и Китай в доближаване за борба със Запада
Борел упрекна Русия и Китай в доближаване за борба със Запада

Русия и Китай употребяват доста подобен език, когато приказват за Запада или САЩ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР