Русия публикува цялата декларация от срещата на върха в Казан.

...
Русия публикува цялата декларация от срещата на върха в Казан.
Коментари Харесай

ЕКСКЛУЗИВНО: Русия публикува цялата декларация от БРИКС, какво съдържа тя

Русия разгласява цялата декларация от срещата на върха в Казан.

За отворената среща на водачите на страните членки на БРИКС, която се организира от 22-ри до 24-ти октомври в Казан, прочетете в материала на SafeNews: Срещата БРИКС: Пълен неуспех на опита на Запада да изолира Русия.

В срещата вземат участие делегации от повече от 30 страни.
Главните тематики са възможостите за разширение на организацията, настоящите въпроси на световната и районна политика, в това число сигурността, икономическото и финансовото съдействие, както и развиването на културните и филантропичните контакти.
Срещата в Казан сподели възходящото въздействие на организацията на международната сцена.

Страните-членки на БРИКС одобриха заключителна декларация на срещата на върха в Казан, която през днешния ден Руското посолство в България разгласява в своята публична Facebook страница.

Снимка: Фейсбук

Ето какво съдържа „ Казнската декларация “:

КАЗАНСКА ДЕКЛАРАЦИЯ Укрепване на мултилатерализма за заслужено световно развиване и сигурност Отново подчертаваме смисъла на по-нататъшното подсилване на солидарността и разширението на съдействието сред страните от БРИКС въз основа на нашите общи ползи и основни цели и по-нататъшното подсилване на нашето стратегическо партньорство. Потвърждаваме ангажираността към духа на БРИКС, който се основава на взаимно почитание и съгласие, суверенно тъждество, взаимност, народна власт, неприкритост, приобщаване, взаимоотношение и консенсус. Приветстваме забележителния интерес на страните от Глобалния Юг към БРИКС и поддържаме „ Модалностите на категорията на страните-партньори на БРИКС “.
Укрепване на мултилатерализма за по-справедлив и либерален международен ред
Отбелязваме появяването на нови центрове на власт, взимане на политически решения и стопански напредък, които могат да положат основите на един по-справедлив, либерален и уравновесен многополюсен международен ред. Потвърждаваме поддръжката си за всеобхватна промяна на Организация на обединените нации, в това число нейния Съвет за сигурност, с цел да стане по-демократична, представителна, ефикасна и ефикасна, както и за разширение на представителството на разрастващите се страни във всички категории участие на Съвета, тъй че да може да реагира по подобаващ метод на належащите световни провокации и поддържаме законните желания на разрастващите се страни в Африка, Азия и Латинска Америка.
Признаваме решаващата роля на БРИКС в процеса на възстановяване на интернационалната валутна и финансова система (IMFS), тъй че тя да може по-бързо да реагира на потребностите на всички страни.
Подчертаваме основната роля на Г-20 като съществена интернационална платформа за многостранно финансово и икономическо съдействие, която е платформа за разговор сред развитите страни и страните с формиращи се пазари на равнопоставена и взаимноизгодна основа за взаимно търсене на общи решения за световни проблеми. Отново заявяваме, че едностранните насилствени ограничения, в това число под формата на едностранни стопански наказания и вторични наказания, противоречащи на интернационалното право, имат широкообхватни последствия за упражняването на правата на индивида, в това число правото на развиване, за цялото население на засегнатите от тези ограничения страни, непропорционално засягащи бедните пластове от популацията и хората в уязвимо състояние.
Укрепване на съдействието в полза на световната и районна непоклатимост и сигурност
Решително поддържаме усилването на разговора в границите на БРИКС по въпросите на политиката и сигурността. Дълбоко сме загрижени от продължаващите спорове и неустойчивост в района на Близкия Изток и Северна Африка (MENA) и означаваме взаимното заявление на заместник-министрите на външните работи и специфичните представители на страните от БРИКС, признато на срещата им на 25 април 2024 година Отново заявяваме, че несъмнено осъждаме тероризма във всичките му форми и проявления, без значение от това по кое време, къде и от кого са осъществени терористичните актове, и че той не би трябвало да се асоциира с вяра, народност, цивилизация или етническа група. Признаваме големия капацитет на ИКТ за превъзмогване на цифровото разделяне за социално-икономически напредък и развиване. Ние също по този начин осъзнаваме провокациите и заканите, които идват от цифровата сфера и пораждат в нея.
Задълбочаване на финансовото и икономическо съдействие в полза на справедливото световно развиване
Подчертаваме нуждата от реформиране на актуалната интернационална финансова архитектура, с цел да се отговори на световните финансови проблеми, в това число световното икономическо ръководство, с цел да се направи интернационалната финансова архитектура цялостна и обективна. Инструктираме финансовите министри и шефовете на централните банки на нашите страни да продължат да преглеждат съответно потреблението на национални валути, платежни принадлежности и платформи и да рапортуват за резултатите по време на идващото председателство. Разширяване на филантропичния продан в полза на социално-икономическото развиване. Цялата „ Казанска декларация “ можете да видите тук: http://static.kremlin.ru/media/events/files/ru/MUCfWDg0QRs3xfMUiCAmF3LEh02OL3Hk.pdf?fbclid=IwY2xjawGHKDdleHRuA2FlbQIxMAABHcTt7jWxcPVNeGWD6qPGhdmtxaa6LhWKJrJNUA0_5MEgwweNegas3363Aw_aem_cNqQ5AC2FzHl9hQ6dQZpIw Още вести четете в: Свят, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР