Трудовата заетост сред украинските бежанци в Германия почти се е

...
Трудовата заетост сред украинските бежанци в Германия почти се е
Коментари Харесай

Нараства трудовата заетост сред украинските бежанци в Германия

Трудовата претовареност измежду украинските бежанци в Германия съвсем се е удвоила от 2022 година насам, оповестиха през днешния ден немските управляващи, съобщи ДПА. 

Около 30 на 100 от бежанците на Украйна, пристигнали в Германия до юни 2022 година, са били наети на работа в Германия към началото на 2024 година. Това сочат данните от публично изследване, предоставено от ръководещите в Берлин.

Броят на наетите украински бежанци се е нараснал с 14 на 100 по отношение на средата на 2022 година. 

Около 1,1 милиона украинци са потърсили леговище в Германия и са се открили в страната след началото на съветската военна инвазия в Украйна. Значителна част от тях, които сега не си търсят работа (92 на сто), или посещават езикови курсове или показват, че не владеят немски език задоволително добре, с цел да бъдат наети.

Други безработни бежанци от Украйна са съобщили, че се постанова да се грижат за своите дребни деца или за възрастни родственици. Сред тях единствено 27 на 100 от майките, чиито деца са дребни, са почнали работа, сочат още данните от изследването, отбелязва Българска телеграфна агенция. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР