Русия призовава всички страни в палестинско-израелския конфликт да прекратят военните

...
Русия призовава всички страни в палестинско-израелския конфликт да прекратят военните
Коментари Харесай

Лавров: Русия призовава за прекратяване на палестинско-израелската конфронтация. Палестинският проблем не търпи повече отлагане

Русия приканва всички страни в палестинско-израелския спор да прекратят военните дейности и осъжда всяко принуждение от която и да е страна. Това изказване направи съветският външен министър Сергей Лавров след договаряния с генералния секретар на Лигата на арабските страни (ЛАГ) Ахмед Абу ал Гейт. Лавров обърна внимание и на контрабандното разпространение на оръжия, доставени на Украйна, по целия свят, оповестява ТАСС. Агенцията обобщава главните изказвания на съветския външен министър.

- Русия е надълбоко обезпокоена, че " стотици израелци и палестинци са починали, а ранените са хиляди ". Подобно на Лигата на арабските страни, Москва счита за недопустимо каквото и да е принуждение, причиняващо „ вреди и гибел на цивилни, без значение от коя страна са те “, или взимане на „ дами и деца за заложници “.

- " Ивицата Газа е оповестена за обект на ответни интервенции от страна на Израел, на Западния бряг на река Йордан също има много сериозно  " недоволство ", конфликтният капацитет се натрупва и на ливанско-израелската граница. "

- Страните в палестинско-израелския спор би трябвало да спрат военните дейности и да проведат договаряния в невоенна среда. Позицията на западните страни, „ които осъждат нападението против Израел “, повдига „ съществени въпроси “: „ Очакваме, че те също ще призоват за прекъсване на военните дейности “.

- Палестинският проблем не търпи повече отсрочване и е време за осъществяване на решенията на Организация на обединените нации. Русия неведнъж е потвърждавала интереса си към сигурността както на Палестина, по този начин и на Израел, само че Съединените щати се пробват да монополизират посредническите старания за споразумяване.

- Русия ще реализира задачите си в Украйна по-бързо, " в случай че на бойното поле има по-малко западни оръжия от страна на украинския нацистки режим ", само че задачите на Москва " ще бъдат реализирани при всички случаи ".

- „ А фактът, че оръжията, доставени на Украйна в големи количества, се популяризират по целия свят посредством контрабандисти и други безскрупулни търговци на тези смъртоносни предмети, е от дълго време прочут факт. “

- Русия изхожда от нуждата да поддържа Лигата на арабските страни. „ Наскоро тази конструкция сподели доста начинания “: нормализиране на връзките сред Сирия и арабските страни, Саудитска Арабия и Иран, „ има лек прогрес в нормализирането на връзките сред Сирия и Турция “.

- " Русия играе значима роля тук (в разрешаването на близкоизточните спорове - бел. ТАСС). Например по въпросите за Сирия, Либия, Судан ", сподели Ахмед Абу ал-Гейт.

Ситуацията в Израел провокира дълбока угриженост в Кремъл и се развива по пътя на ескалацията, заяви по-рано пред кореспонденти представителят на съветския президент Дмитрий Песков. Коментирайки придвижването на американския флот в района, Кремъл съобщи, че рискът трети сили да се намесят в обстановката в Израел е огромен.

" Рискът трети сили да се намесят в този спор е огромен. Много е значимо да се намерят способи да се премине към някакъв тип преговорен развой допустимо най-скоро, с цел да може въпреки всичко да се понижи тази ескалация и да се излезе от режима на силово решение ", сподели той.

Говорителят на съветския водач напомни, че Близкият изток " обичайно е място на преплитане на ползите на редица страни и не всеки път тези страни са имали плодотворно въздействие върху обстановката в района ".

" Там има доста комплициран баланс на ползите и баланс сред правата на другите нации, които би трябвало да бъдат обезпечени, заключи Песков.

Инфо: ТАСС

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР